IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel въвежда дигитално ръководство за употреба на автомобилите си

Промяната не само улеснява собствениците, но и пести огромно количество суровини

Германският производител Opel въвежда дигитални ръководства за експлоатация за своите модели, премахвайки досегашните хартиени. Така във всички нови автомобили марката - Mokka, Grandland и Astra, както и техните електрифицирани варианти, ще има кратка брошура вместо познатия том от стотици печатни страници.


Opel


Така нареченият „Quickguide” разполага с QR код, който посредством сканиране, ще позволява на собствениците бързо и лесно да получат достъп до дигиталното ръководство за своя автомобил. В компанията наричат това „greenovation“, тъй като новият цифров формат и печатната брошура с кратко ръководство спестяват хартия и суровини. Освен това е лесен и удобен за използване.

Благодарение на дигитализирането се спестява над 80% от използваната хартия, която наброява около 500 страници на автомобил, и се редуцира до максимум 100 страници. Това ще доведе до спестяване на стотици милиони страници годишно. Едновременно с това се постига подобряване и улесняване достъпността и работата с ръководството, благодарение на кратка брошура с информация, която съдържа и QR код. Чрез сканирането му подробната информация за експлоатиране на автомобила е достъпна онлайн - по всяко време и навсякъде.

За удобство на собствениците на автомобилите са предвидени кратки обучителни видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат на екрана на информационно-развлекателната система в модели като новия Opel Astra. Клиповете предоставят ценни съвети за това как работят отделните системи за подпомагане на водача. Благодарение на това потребителя получава бързо и лесно информацията, която го интересува, без да се налага да разлиства и изчита страница след страница от наръчника за употреба на автомобила.


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 11 месеца )
    Ех тази астра ми останаха очите на изложението миналата година. Ама как да дадеш 47к за 3 цилиндров миксер и да получиш облечено с други дрехи пежо...