IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съд в Русия арестува цялото имущество на Volkswagen в страната

Срещу германския производител са заведени дела за спиране на производството

Арбитражният съд в Нижни Новгород арестува всички активи на Volkswagen в Русия. Първоначално автомобилният завод ГАЗ заведе дело с такова изискване на 14 март. Представители на компанията искат да се анулира прекратяването на производството на автомобили от страна на VW Group и настояват за обезщетение от 15,6 млрд рубли (190 млн евро) за претърпени загуби.


Volkswagen


Съдът е уважил искането на ГАЗ за конфискация на дялове в руското представителство на концерна и всички контролирани от него юридически лица. Също така е наложен запор на цялото имущество на дружеството с изключение на паричните средства, като едновременно с това да забранени и всякакви регистрационни действия - компанията не може да се занимава с ликвидация, реорганизация, промяна в състава на участниците и промяна в уставния си капитал и контролирани юридически лица.

Само преди няколко дни германският автомобилен производител обяви, че планира да продаде руските си активи. Това са компаниите Volkswagen Bank Rus LLC, Volkswagen Group Finance LLC и Volkswagen Financial Services Rus LLC, които предоставят финансови услуги на клиенти и дилъри.


Volkswagen


„Уведомени сме за действията на ГАЗ и в момента се запознаваме с материалите по делото. Изненадани сме от случилото се, като се има предвид, че имахме добри бизнес-отношения през годините и партньорството ни приключи при взаимно договорени условия в средата на 2022 г.“, коментира от VW Group.

От концерна добавиха, че Volkswagen в момента е в процес на кандидатстване за одобрение от руското правителство за продажба на своя дял във Volkswagen Group Rus, включително завода в Калуга с повече от 4000 служители, на надежден руски инвеститор.

„Надяваме се на вашето разбиране, че не можем да предоставим повече подробности на този етап. Надяваме се, че делото няма да забави сделката, която има за цел да запази работата на засегнатите служители“, се казва в изявление на Volkswagen.


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дифорс ( преди 1 година )
    #19 - за каква кон.глокенция останала в Русия говориш? Не разбра ли, че всички се изтеглиха и обричат на мизерия стотици хиляди, вероятно и милиони руснаци. Ще пострадат всички в автомобилната промишленост - търговски представителства, производители на автомобили, производители на части, доставчици и много други обвързани. А това е само една част от дейностите, свързани със запада. Мантрите, че китайците ще спасят Русия са силно преувеличени. Взаимно изгодни са си, но нищо повече.
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 1 година )
    Тъпите шваби си направиха сепуко, за да угодят на краварите.Никой нормален бизнес не си изоставя пазара на конглокентите ей така просто.Абсолютно нормално е да се конфискува, после ще дойде бат китаец наготово и ще заеме пазара.Войната ще свърши и фирмите ще се завърнат, тези дето са имали малко мозък обаче.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост3 ( преди 1 година )
    Типично по комунистически.
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    30 страни са само в Европа и не е нужно да си богат за да си свободен особено ако до скоро си бил роб както Украйна когато реши да се отдели от Русия веднага беше нападната. С теб може да се бършат но не и с мен защото не съм злобно неблагодарно създание което да обвинява за всичко лошо по-умните и богати от него в други държави но не и себе си и околните около себе си както и управляващите на конкретната държава в която е
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Добре, че ми каза кой е твърдял нещо друго точно за това не искат да са част от китайската народна република и е факт, че се чувстват като част от свободния свят а не от големия Китай и попадналите жестоки диктатури негови приятели
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #9,Част от свободния свят състоящ се от 30 държави.Много ти е тесен мирогледа и познанието за света бе бай онзи. Ти дори не си от този свят защото те имат за *** с която да се бършат 10 -15 страни които се имат за златния милиард.
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами ядец,ще го подарят на приятелите си китайци в замяна на нещо друго и пак ще са на печалба ,а ФВ ще духа таратора без да клати краставиците.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #4, беше,беше,сега с повсеместното навлизане на банковата криза и фалита на банките една след друга ша си карат дъртите дръгели и ще си мечтаят за нови.А, в Русия имаше заводи на всички големи автопроизводители и продаваха там в повече от колкото половинат гей ЕС.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти си прекалено убеден в тези мантри,но на компанията не знаеш какво и струва това за няколко стотин милиона евраци. Бърка и в *** с боксови ръкавици.
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #2,вярваш ли си на думите,че не им пука,за разлика от скъсания от бедност скапан балкански-български субект,който купува изстрадали коли найста употреба предназначени за скрап ,за разлика от руснаците които купуваха страшно много супер автомобили които сега ще си ги предлагат един на друг скапаните еврогейтаци.А,както се вижда немските авто компании се изнесоха в САЩ и Герамния от мотор се превърна в разкапано търкало с глинени колела.