IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа конкурент на Tesla Model Y и Volkswagen ID.4

Концептуалният електрически EV5 е кросоувър с пробег 480 км

Корейската компания Kia представи концептуалния EV5 - електрически кросоувър, който е по-малкият брат на наскоро показания седемместен EV9. Новият Kia EV5 има същия ъглов дизайн с висок преден капак, разширени калници и тънки LED фарове. Моделът ще се конкурира с Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 и Toyota bZ4X.

 

kia-ev5-concept-1

 

Kia последно актуализира своя план за електрификация преди година, когато марката обеща да представи 14 нови електромобила до 2027 г., включително два пикапа. Миналата седмица Kia показа производствената версия на водещия електрически кросоувър EV9.

Kia EV5 ще се предлага във версии със задно и задвижване на четирите колела. Концептуалният автомобил разполага с врати с панти и четири въртящи се седалки на два реда, но производственият модел вероятно няма да ги има. 

 

kia-ev5-concept-3

 

Кросоувърът е с компактен сплескан осмоъгълен волан и широк дисплей, а бутоните са сензорни.

Цялостният стил отвътре и отвън е приблизително същият като при Kia EV9. Типичните характеристики на концепцията включват също така липса на B-колони, камери вместо огледала и липса на външни дръжки на вратите.

 

kia-ev5-concept-2

 

В интериора са използвани екологично чисти материали, а покривът е изцяло стъклен. Колата е с 21-цолови джанти. Kia EV5 е изградена на платформата E-GMP, подобно на по-големия си брат, и ще получи батерия с капацитет 77 кВт/ч.

От компанията не разкриват никакви технически подробности за EV5, нито размерите, а се казва, че пробегът ще надхвърля 480 км с едно зареждане.
Бъдещият модел ще се появи преди края на тази година първо в Китай, а после и на други пазари, но срокове все още не са обявени.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500