IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените избраха Kia Niro за кола на 2023 г.

Кросоувърът е победител и в категорията градски автомобил

Навръх Международния ден на жената - 8 март, стана ясна колата на 2023 г. според жените и това е корейската Kia Niro. Кросоувърът беше избран по-рано и за номер едно в категорията Градски модел на годината.

 

2023-womens-world-car-of-the-year

 

Конкурсът за Женски световен автомобил на годината (Women's World Car Of The Year, WWCOTY) се организира за 13-ти път, като жури от 63 жени, автомобилни журналисти от 45 държави на пет континента, избира най-добрите коли на 2023 г. в шест категории.

Според журито новото поколение на кросоувъра Kia Niro, който се предлага във версии хибрид, plug-in хибрид и електрическа, е практичен и екологичен модел. Гласуването беше проверено от Grand Thornton, базиран в Нова Зеландия одитор, който сертифицира резултатите от Световната кола на годината на жените от началото на 2009-а.

 

2023-womens-world-car-of-the-year-is-a-crossover_2

 

Наградите WWCOTY са единствените, присъждани само от дами, занимаващи се с автомобилна журналистика. Те са тествали моделите през последните 12 месеца и след това са дали оценки на базата на набор от критерии, включително безопасност, управление, комфорт, технология, дизайн, ефективност, въздействие върху околната среда и съотношение цена/качество.

Категориите са следните: Градски модел, Семеен SUV, Голям автомобил, Голям SUV, Спортен автомобил и 4х4, като победителите в тях бяха обявени още през февруари. Най-добрият Семеен SUV е Jeep Avenger - първото 100% електрическо превозно средство на американската марка. Номер едно в категорията Голям автомобил е Citroen C5 X. В категория Голям SUV първи е Nissan X-Trail. Спортен автомобил на годината е Audi RS 3, а в категорията 4х4 победител е пикапът Ford Ranger. Миналата година номер едно според дамите беше Peugeot 308.

 

2023-womens-world-car-of-the-year-is-a-crossover_5

 

И докато Световната кола на годината за жени е ясна, очакването е на 5 април по време на автомобилното изложение в Ню Йорк да бъде обявен и Световна кола на годината за 2023 г. глобално. Списъкът беше съкратен до три за всяка от шестте различни категории, а BMW X1/iX1, Hyundai Ioniq 6 и Kia Niro се борят помежду си за голямата награда. През 2022 г. наградата отиде при Hyundai Ioniq 5.

 

 

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Видно е, че съвр.жени има модерен и напредничав вкус, за р/ка от наште бг-мъжаги, които продължават на робуват и до ден днешен на старите скапани барачки на ГЕРМАН. уж-премиуми - еМБечките, които е видно че от ден на ден сдават багажа и са почнали да поиздухват суппата, тъй да се каже. С 2 кратки думи - Прогрессът идва от далний изток, сиреч епи-kYpейците начело с ДЖЕНЕЗИСъ почнаха да завладяват авто-света. И нито Румень,Антъни, а още по-малко ПешК.о. ще променят същестуващата констелациЯ тук.