IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SsangYong показа голям електрически SUV за Европа

Torres EVX получава футуристичен външен вид и двоен екран в стил BMW

Корейският производител SsangYong ще се опита отново да се настани на пазара в Европа, като това ще стане с ново име и нов електрически SUV. Марката, която скоро ще се нарича KG Mobility, показа първите официални изображения на Torres EVX - версията с нулеви емисии на модела, представен миналата година на корейския пазар, който също ще се продава чрез представителствата на Koelliker Group.


SsangYong Torres EVX


Повече подробности за електромобила ще бъдат разкрити на 30 март по време на автомобилното изложение в Сеул, но от информацията и снимките може да се добие представа за модела. На вид електрическият Torres до голяма степен ще повтаря версията с двигател с вътрешно горене, но има някои разлики в дизайна и технологиите. Основната промяна засяга предната част, където има много тънки LED-фарове и шест ярки точки в центъра на решетката.

За останалото, SsangYong залага на много на солидни и квадратни форми, които да придадат офроуд-вид на всъдехода. Той получава обемисти арки на колелата и същия квадратен дизайн на прозорците и колоните. Прътите на покрива явно ще позволят монтирането на многобройни аксесоари.


SsangYong Torres EVX


Torres EVX разполага с напълно различна бордова технология от братчето си с ДВГ. Пред водача е поставен двойно извит дисплей, който интегрира арматурно табло и информационно-развлекателна система. Нейният външен вид много напомня на решението, възприето при най-новите модели на BMW.

Все още нямам официална информация за двигателите и кога този SUV ще бъде пуснат на пазара в Европа. Много е вероятно обаче SsangYong да използва различно задвижване от това на Korando e-Motion. Продаван само на определени пазари, кросоувърът използва електромотор със 190 к.с. и батерия с 55,3 кВт/ч, който осигуряват 340 км пробег по цикъла WLTP.


SsangYong Torres EVX


0 от 500