IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW атакува пазара с електрическо комби i5

Версията на 5-Series изцяло на ток е насочена основно към Европа

Настоящата гама на BMW 5-Series включва версии Touring (комби) и седан. Следващото поколение ще бъде пуснато на пазара през втората половина на 2023 г., с пет задвижвания, включително изцяло електрически вариант i5. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Оливер Ципсе.


BMW 5-Series


Версията само на ток ще излезе заедно с модификациите с двигатели с вътрешно горене, като към тях догодина ще се присъедини и комби i5. Тя е насочена основна към пазара в Европа, където комбитата са особено популярни. Заедно с нея BMW ще предложи и два нови хибридни (plug-in) версии, като те също ще дебютират догодина.

В допълнение към напълно електрическите и plug-in хибридните модели ще има бензинови и дизелови варианти с 48-волтова „мека“ хибридна система, казаха от BMW. Любопитното обаче е, че бъдещото i5 ще бъде част от гамата M Performance, което означава, че той ще разполага със задвижваща система с впечатляваща мощност.


BMW i5


Първоначално i5 ще бъде пуснато само в Европа, САЩ и Южна Корея. То ще се произвежда заедно с моделите с двигатели с вътрешно горене във фабриката на BMW в Динголфинген (Германия).

В баварския концерн вярват, че то ще помогне на 5-Series да подобри резултатите на сегашния модел, който е и най-продаваният в сегмента си. През миналата година от него са реалидирани 53 638 бройки, като по този показател 5-Series изпреварва големите си конкуренти Audi A6 и Mercedes-Benz E-Class. Вторият от тях вече се предлага и като напълно електрически модел - EQE.


0 от 500