fallback

Прекарала 15 години под вода Honda NSX беше продадена за 8500 долара

Новият собственик смята да възстанови напълно „японското Ferrari”

Автомобил от емблематичния модел Honda/Acura NSX, който е лежал на дъното на река 15 години, беше продаден за 8500 долара и новият собственик декларира, че ще го възстанови напълно, съобщи Мotor1.

 

 

Honda NSX, предлагана на пазара в Северна Америка като Acura NSX, е двуместен спортен автомобил със средно разположен двигател и е единствената суперкола в историята на марката, наричана „японското Ferrari”.

За този „удавен“ автомобил разказва страницата на LSX Salvage във Facebook. Обявен е за откраднат в края на 90-те години, а е открит през 2019-а от полицейски водолази, търсещи друга изчезнала кола.

 

 

Най-вероятно похитителите умишлено са потопили Acura NSX, но преди това се колата е била частично разглобена, защото липсват двигател и редица други компоненти. Металът е ръждясал, прозорците са счупени, а вътрешността е осеяна с клони, водорасли и тиня.

Въпреки състоянието обаче, колата е купена този месец на търг за употребявани автомобили за 8500 долара. Новият собственик, който е от Мериленд и работи в Helix Auto Works, държи да е анонимен и твърди, че ще се опита да възстанови напълно японската суперкола.

 

 

Той се надява с помощта на хора от Acura да върне този класически NSX към живот. Ако не за използване по обществените пътища, то поне като специален за писта.

Първото поколение на модела Honda/Acura NSX се произвежда от 1990 до 2005 г., автомобилът е оборудван с бензинов двигател V6 с мощност 252-290 к.с. Топ версията развива 274 км/ч и ускорява до 100 км/ч за 5,7 сек.

 

 

Сега първият NSX е много ценен от колекционерите, но второто поколение от (2016 г.) не оправда очакванията и през 2022 г. беше спряно от производство поради ниско търсене.

 

 

fallback
  • #7
    Дедо Бързашки ( преди 1 година )
    Таа Дедо ви а кажи , нъл са сетихте ся ! Голема любов голема ха ха ха ха и със зраве !
  • #6
    Дедо Бързашки ( преди 1 година )
    Таа Дедо ви а кажи , нъл са сетихте ся ! Голема любов голема
  • #5
    Бързашки ( преди 1 година )
    Тии коментаторето рекох. Не мъ попраяй бе !
  • #4
    Бързашки ( преди 1 година )
    Я пак ки пиша че не ми побликуа.А я харесувам старте съветски аутомобиле жигулка Москвич и други . И къи спомени ? Нема да казвам че па ки ме отсвири.
  • #3
    Трудно но не и невъз ( преди 1 година )
    Трябва да се изгради от нулата, буквално. ново шаси, ново окабеляване , маслени магистрали и какво ли още не - буквално всичко. Но ако наистина я реставрират хора от Аглока, смятам че ще стане прилична. Само да се намери подходящ двигател и скорости.
  • #2
    Пропов ( преди 1 година )
    Когато нещо ценно може да бъде спасено - нека да бъде. А тоя невеж коментар под моя - да не се излага като не знае за какво става въпрос.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    ?! То вярно че гулупостта здрасти не ходи по гората, но това е прекалено ярък пример
fallback
Последни