IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda превърна CR-V в хибрид с 800 коня

Пистовият всъдеход разчита на двигателя от Civic Type R и два електромотора (ВИДЕО)

Японският производител Honda е разработил специална модификация на кросоувъра CR-V, която е получила хибридна задвижваща система с мощност 800 к.с. Проектът е реализиран съвместно от Honda Performance Development и Auto Development Center и ще бъде напълно разсекретен в последния ден на февруари.


Honda CR-V Hybrid Racer


Вече е известно обаче, че пистовият всъдеход има каросерия, направена изцяло от въглеродни влакна, екстремен аеродинамичен бодикит, нов двигател - най-вероятно от Civic Type R, и интериор с ролкейдж.

Подробностите за проекта Honda CR-V Hybrid Racer ще бъдат публикувани на 28 февруари. Освен двата споменати отдела на марката в разработката на автомобила са участвали и дизайнери от американското подразделение на производителя. И ако се съди от видеото, те са създали пистово чудовище с каросерия от въглеродни влакна и аеродинамика в стила на колите, участващи в легендарното състезание Pikes Peak.


Honda CR-V Hybrid Racer


Експерименталната кола е базирана на новото поколение на CR-V, представен миналото лято. В Америка кросоувърът се предлага с 1,5-литров турбодвигател, а в топ-версиите - с хибридна задвижваща система от четвърто поколение. Тя се състои от 2,0-литров двигател, работещ по цикъла на Аткинсън и два електромотора, монтирани успоредно един на друг. Съвкупната мощност е 207 к.с. и 335 Нм.

Може само да се гадае как тази система развива 800 к.с., но се предполага, че инженерите на Honda са сменили бензиновия двигател, като са поставали под капака 2,0-литровия турбомотор от Honda Civic Type R, който развива 320 к.с. Интересно е да се разбере и какви ще бъдат динамичните характеристики на автомобила.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    tzar ( преди 1 година )
    toiota gi praviat ot defektni chasti i za tova i te sa defektni a kolkoto do wv golf 1 i 2 sa strahotni sled 96 godina folsvagen imat 8 godini godnost
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Да ви осветля: ( преди 1 година )
    Тойота са по-качествени и надеждни от Хонда.Разберете и го запомнете.А сега се качвайте на старите ви таралясници(примерно Голф тройка отпреди 15 г.) и потегляйте на някъде.ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК ТОГАВА,КОГАТО Е НА ПЪТ!