IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford реши да съкрати още 1100 работни места в Европа

Причината е спирането на производството на минивановете S-Max и Galaxy

Американският производител Ford ще съкрати 1100 работни места в завода си в Испания, като причината е прекратяването на производството на минивановете S-Max и Galaxy, което трябва да се случи през април, съобщиха от прес-службата на компанията.


Ford


Премахването на двата модела от гамата на Ford е част от новата стратегия на марката за Европа, където фокусът ще бъде преместен върху разработката и производството на кросоувъри и на електрически превозни средства. Спирането на S-Max и Galaxy беше обявено що през миналата година, като е планирано за април.

Заводът на марката във Валенсия ще продължи производството на компактния ван Transit Connect и на компактния кросоувър Kuga. Компанията се е ангажирала да работи със своите синдикални партньори, за да сведе до минимум въздействието на съкращенията върху своите служители, техните семейства и местната общност, каза говорител на Ford.

Ford прекрати производството на средноразмерния Mondeo във Валенсия миналата година като част от своя план за преструктуриране. Съкращенията в Испания не са единствените за компанията на Стария континент. През февруари от Ford обявиха, че до 2025 г. ще освободят 3800 служители в европейските заводи на марката.

Масовите съкращения във Ford отразяват адаптирането на компанията към промените в автомобилната индустрия, особено по отношение на преминаването към електрически превозни средства. С опростяването на задвижванията при електромобилите се изисква по-малко инженерна работа, което води до съкращаване на около 2800 инженери. Другите 1000 служители, които предстои да бъдат освободени, са от административни, маркетингови, търговски и дистрибуторски служби, тъй като компанията готви цялостна реализация на дейността си на Стария континент.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    американците отдавна се изнасят от европа случващото се в украйна е следствие от това
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Tur2 ( преди 1 година )
    Радва се защото явно е рус... и мек фашагопитек. А това, че Форд ще съкрати значително моделната си гама, е съвсем в реда на нещата. Същото се случи и с Нисан.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    Много ми е любопитно какво му е смешното? Също като радостта от това, че китайците ще завземат европейския авто пазар. Това е стратегически отрасъл за Европа. Ако му се случи нещо икономиките на Германия, Франция, Италия, Словакия, Чехия и други ще бъдат ударени тежко. Ние само като част от ЕС ще пострадаме заедно с тях. А да не говорим колко компоненти и софтуер за европейските коли правим. Та кое му е смешното, предвид че ще ни удари и нас?
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Деиндустриализация на Европа тече с пълна сила,американска мечта,хах ха ха.