IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа автомобил само за мъже

Всъдеходът няма мигачи, стопове и чистачки, защото те са измислени от жени (ВИДЕО)

Как биха изглеждали автомобилите на Ford, ако ги разработваха само мъже? Американският производител пусна видео, наречено „Само за мъже“, в което главната роля играе кросоувърът Ford Explorer.


Ford


Машината е оставена без всички опции, които са изобретени от жени или в разработката им са взели участие представителки на нежния пол. В резултат на това обичайният семеен кросоувър се е превърнал в екстремна версия, предлагаща сериозни предизвикателства при шофирането.

Автомобилът, например, няма чистачки, тъй като те са разработени от американката Мери Андерсън. Има тя патентова автоматичните устройства за премахване на водата от предния прозорец през 1903 г. Преди това чистачките са задействани от ръчка в автомобила. Любопитното е, че друга дама – Шарлот Бриджууд, усъвършенства системата, като добавя електронно управление.



Този Explorer също така няма печка, тъй като тя е изобретена от Маргарет Уилкокс, която през 1893 г. измисля как горещият въздух от моторния отсек да попада в салона на автомобила. Мъжкият автомобил няма мигачи и стопове, тъй като те са измислени от Флоранс Лоурънс.

Списъкът с женски изобретения в автомобилната индустрия, между другото, е доста голям. Салонното огледало е измислено от състезателката Дороти Левит, която го поставя над приборния панел, за да вижда съперниците си. Гладис Уест пък създава GPS-навигацията в автомобилите, а Хеди Ламар измисля секретна система за връзка, която е в основана на съвременния Wi-Fi.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Значи някоя си патентовала автоматичен механизъм за чистачки и затова махат и ръчните чистачки? Смешна пропаганда. Цялата кола не трябва да я има понеже всеки мъж е роден от жена, да го направят това да фалират и да мирясат.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jap fan ( преди 1 година )
    То ако паркетник с автоматик е само за мъже... По-скоро си представям някоя майка в него да кара на училище децата хахахаха.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Да се знае ( преди 1 година )
    Само за мъже означава "без екстри" , означава "без колани", без всякакви еврогеиски стандарти, с твърдо окачване и т.н. Не подвеждайте хората, това са ЛГБТ коли. Мъжка кола е Кунташ, мъжка кола е драгстер, мъжка кола са старите Мустанги и американски мускули.
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето как се създават *** - като постоянно се тръби колко велики са жените, белким някое момче дете се върже и намрази собствения си пол. Пошло, много пошло!Предлагам жените да спрат да носят рокли с ципове и да се закачат само с копчета и кукички, защото ципът е измислен от шведът Gideon Sundback, а той е мъж.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Един ( преди 1 година )
    И гледай сега, като ги няма тези неща как на колата ще и бъде забранено да се движи по улиците
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Форд не са показали високопроходим автомобил "само за мъже", а представят Месец на жените изобретатели в автомобилостроенето.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Пълни глупости! ( преди 1 година )
    Да бе, те и самите автомобили са измислени от жени, тези на Бенц и Дизел, които просто са им откраднали идеите дошли им между готвенето и прането!
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-накрая. Само за българи.