IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

18-годишно Renault Clio с обратен волан се продава за...104 000 евро

Хечбекът с V6 двигател е много рядък и се различава от стандартния модел

Въпросното Clio е толкова скъпо, защото е правено по поръчка през 2005 година. Сега колата се продава във Великобритания и естествено е с десен волан. Хечбекът е оценен на 92 000 паунда (€104 000) - сума за която може да се купи чисто ново BMW X6. Информацията е на изданието Sun.


Renault Clio


Факт е, че това много рядко Renault Clio V6 е доста по-различно от стандартните. Ако стандартният модел е продаден в милиони екземпляри, то от въпросния модел са произведени само 2864 бройки, от които само 1309 са модели от втората серия, каквато е колата от снимките.

Renault Clio V6 е коренно различен от стандартния хечбек. Двигателят му е разположен отзад, а колата е със задно предаване, а не с предно, както при другите Clio-та. Освен това повечето панели на каросерията са различни.


Renault Clio


Спортният автомобил Renault Clio V6  е оборудван с 3.0-литров V6 мотор, който разполага с мощност от 255 конски сили и с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорява до 100 км/ч. за 6 секунди и развива скорост от 246 км/ч. Освен това хечбекът е с изцяло преработено окачване, волан и спирачки.

Тази кола е толкова скъпа и заради състоянието си. През по-голямата част от живота си е била паркирана в гараж и почти не е карана. Пробегът на това Renault Clio V6 е 3000 км, а от 2010 г. колата е изминала само 35 км. Въпреки това тя се поддържа и обслужва редовно.


Още снимки на този забележителен хот-хеч - вижте в галерията:


0 от 500