IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia ще използва все повече рециклирана пластмаса

Следващото поколение на Duster ще получи нови екологични материали

Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, планира през следващите години да увеличи процента на рециклирана пластмаса в своите автомобили, както по отношение на интериора, така и на екстериора. Целта е устойчивостта като приоритет и влагането на продукти, произведени от материали с намалено въздействие върху околната среда.

 

copertina-dacia

 

Според Деймиън Лаплан, директор на отдел в Dacia, компанията продължава усилията си в тази посока и като резултат от тях е концептуалният модел Dacia Manifesto, при който се използва иновативния нов материал Sparkle.

Това е пластмаса от ново поколение, съставена от 20% отпадъчен материал, която официално ще стане стандартна за моделите на марката, като се започне от следващото поколение на Duster.

 

dacia-manifesto-l-evento-a-parigi

 

Лаплан допълва, че устойчивостта е много важен въпрос за всички компании по света, включително за производителите на автомобили.

Сред тях е и Dacia, която през последните години започна истинска революция в своята верига за доставки, започвайки от завода на Renault Group в Танжер (Мароко), който благодарение на нова програма, вече е на 100% без въглероден диоксид. Това е постигнато с инвестиции, чиято цел е генериране на електроенергия по устойчив начин.

 

2023-dacia-jogger-extreme-with-sleep-pack

 

Тези нововъведения постепенно се отразиха и в продуктите на компанията, които от своя страна станаха по-леки с течение на времето спрямо тези на конкурентите. Новата Dacia Jogger, например, тежи с 200 кг по-малко, като това оказва влияние и върху намаляване на общите емисии на CO2.

 

 

0 от 500