IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтин китайски микробус идва в Европа

Maxus V70 ще се предлага с дизелови двигатели

Популярни в Европа ванове ще имат скоро евтин китайски конкурент - Maxus V70. Моделът е с нестандартен дизайн и богата комплектация, като ще се предлага в товарен и пътнически вариант и ще бъде оборудван с дизелови двигатели с мощност 125 и 150 к.с., информира Autohome.

 

Maxus V70

 

Микробусът беше представен в Китай и влиза в продажба този месец на цена от 21 500 долара, а през тази година трябва да се появи и на европейския пазар, но все още не се знае на каква цена.

Миниванът е наследник на модела LDV Maxus V80, който се произвеждаше във Великобритания и Турция. Тъй като компанията беше закупена от китайския концерн SAIC през 2010 г., производството беше преместено в Китай. Микробусът е евтина алтернатива на Volkswagen Transporter/Multivan, Ford Transit и Peugeot Traveller.

 

Maxus V70-1

 

Maxus V70 се отличава с изразителен дизайн с голям ъгъл на предното стъкло и извита линия на прозореца. Решетката без рамки е комбинирана с наклонени LED фарове. Моделът е изграден върху нова платформа с предно задвижване, която дебютира в пътническа версия с дължина 4998 мм и междуосие 3000 мм.

По-късно ще се предложат товарни с различни опции и пътнически, както и разширени модификации. Maxus планира да създаде цяло семейство, което ще включва както големи микробуси, така и кемпери и бизнес ванове.

 

Maxus V70-2

 

Миниванът се предлага във версии за 5-9 места. Базовият V70 получи една плъзгаща се врата, монтирана от дясно. Основното оборудване включва ESP, 12,3-инчов сензорен екран, климатик и достъп без ключ. Топ версията получава камери за кръгов обзор, отопляем волан и предни седалки. Като опция може да се поръчате прибиращо се стъпало под пътническата врата.

 

Maxus V70-3

 

Ще се предлагат избор от 2,0-литрови 4-цилиндрови турбодизели от SAIC с мощност 125 и 320 Нм, както и 150 к.с. (375 Нм). И в двата случая максималната скорост е ограничена до 160 км/ч. Maxus V70 се предлага с 6-степенна механична и 9-степенна автоматична трансмисия.

 

 

0 от 500