IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шотландец потроши Lamborghini, спечелено от лотария

Късметлията успя да се порадва на суперколата по-малко от месец

Късметът за 24-годишен шотландец се оказа на полюсите в рамките на един месец, след като първо спечели суперавтомобил на лотария, а три седмици по-късно го съсипа при катастрофа.

 

lamborghini-huracan-crashes-4

 

През декември 2022 г. британската компания Click Competitions организира лотария с награда Lamborghini Huracan. Билетът от само 99 пенса привлича вниманието на автомобилните ентусиасти в цяла Великобритания, като късметът споходи Грант Бърнет.

След като младият мъж спечели Huracan LP 610-4 (на стойност 160 000 лири) с двигател с мощност 610 к.с., организаторите му предоставят избор – взима суперавтомобила и още 5000 лири в брой, или получава парична награда от 100 000 паунда. Бърнет избира колата на мечтите си, но радостта му беше кратка, защото три седмици по-късно претърпя инцидент, пише Daily Mail.

 

lamborghini-huracan-crashes-1

 

Съседи разказват, че Бърнет е катастрофирал, защото е управлявал Huracan с 200 км/ч. Той в отговор ги нарича „завистливи плъхове“. Според шофьора Lamborghini наистина е получил щети, но вината за инцидента не е негова: „Някаква крава се удари в задната част на колата и след това се завъртях“.

При получаването на суперавтомобила късметлията пръска шампанско и казва, че не може да опише какво чувства и спечелването на Huracan е „променящо живота“ събитие, а тази кола е „гордост и радост“.

 

lamborghini-huracan-crashes

 

За инцидента се разбра от снимки във Facebook, които показват автомобила със смачкани преден капак и броня, докато друга разкрива отлепени странични панели. Именно в социалната мрежа Бърнет отговоря на коментарите и нарича хората, които се подиграват на бързата му промяна в богатството, „завистливи плъхове“. Той публикува снимка, на която се вижда повреда над задната лява гума като „доказателство“, но изображението не показва предната част на автомобила. Мъжът от град Фолкърк в Шотландия обяснява, че катастрофата не е причинена от негова превишена скорост, но признава, че е бил „леко наранен“.

 

 

0 от 500