IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen вече тества електрическия Golf

Бъдещият ID.2 засега е маскиран като баткото ID.3, но получава нови агрегати

Снимки на прототип на електрическата версия на Volkswagen Golf беше забелязан на тестове. На този етап бъдещият хечбек ID.2 все още е маскиран като по-големия ID.3, а премиерата на серийния модел се очаква през 2025 или 2026 г.


VW ID.2


Първите слухове за бъдещето на Volkswagen Golf след края на жизнения цикъл на сегашното поколение MK8 Golf се появиха наскоро, като вече е известно, че легендарният модел ще премине към електрическо задвижване. А заснетият прототип много прилича на VW ID.3, но е с по-къса база.

Според информациите името Golf EV ще бъде дадено на една от версиите на бъдещия VW ID.2, който ще трябва да заеме нишата между два от конвенционалните модели на марката – Golf и Polo. Новото превозно средство ще бъде и първият електромобил на VW, изграден на новата платформа MEB-Plus, която е предназначена за автомобили с предно предаване, но може да работи и със задвижвана на четирите колела, тоест с два електромотора.


VW ID.2


Прави впечатление, че заснетия прототип има къси надвеси и много малки задни врати. Това, което виждате на публикуваните снимки обаче, най-вероятно не е крайното съотношение между предните и задните врати, тъй като предните изглеждат около два пъти по-големи. Затова и може да се твърди, че серийният Golf EV ще изглежда различно.


0 от 500