IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Улта рядко BMW 3.0 CSL се продава на търг

Начална цена на една от 50-те бройки от модела е 800 000 евро

Само 50 бройки от новото BMW 3.0 CSL ще бъдат произведени в чест на 50-годишнината на M-подразделението. Затова и не е изненадващо, че спортният седан предизвика огромен интерес още при излизането си на пазара през миналия ноември.


BMW 3.0 CSL


Една от колите от серията – по-точно 41-ата поред, се продава на частен търг в Испания от местното подразделение на BMW. Аукционът се организира по нов начин – в него могат да наддава всеки желаещ, а сумата над посочената от производителя цена ще отиде за благотворителна кауза.

Освен с емблематичния външен вид спортното купе може да се похвали с най-мощния редови шестцилиндров двигател, използван някога в легален за движение по пътищата М-модел. При BMW 3.0 CS задвижващата система с технологията M TwinPower Turbo, разработена ексклузивно за този автомобил, генерира максимална мощност от 560 к.с.


BMW 3.0 CSL


За да наддават в търга, заинтересованите купувачи трябва да се регистрират в платформата SoulAuto чрез специална връзка на уебсайта на BMW Испания. След това от представителството ще се свържат с тях с цялата необходима информация и изисквания, за да се гарантира легитимността на намерението им да закупят автомобила. Освен това участниците също трябва да са проверени клиенти на BMW M.

Цената на автомобила също е впечатляваща – 605 00 евро, но в нея не са включени ДДС и данък за регистриране на колата. С тях сумата скача до приблизително 800 000 евро. А колко ще бъде платена за този изключителен спортен седан, ще стане ясно в края на месеца.


Още снимки на най-мощното BMW, което може да се движи по пътищата - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Много много жалко че пускат само 50 броя. Жената на бройка скача автоматично над милион на вторичния пазар и никой, ама никой няма да я изкара на улицата. Ще си ги държат като инвестиция в климатизирани гаражи и толкоз. Айде дано някой Ютубър поне да я подкара , да я резне малко. Иначе на живо или в нормален тест да я видим няма да ни огрее.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Намирам златистия цвят на джантите за отблъскващ и присъщ за определен етнос, иначе останалото по колата е пушка.