IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещите коли на Audi – по-малко агресия и повече дружелюбие

Главният дизайнер на марката разкрива какво да очакваме от новите модели

Дизайнът на автомобилите Audi ще стане по-малко агресивен и по-дружелюбен. Това разкри главният дизайнер на марката Марк Лихте говори в интервю за Top Gear.


Audi


Според него екипът от стилисти вече работи, за да омекоти донякъде външния вид на бъдещите модели. Като пример Лихте посочи неотдавнашна показаната концепция Activesphere, в чийто външен вид, според дизайнера, липсват излишните украшения и агресията.

„В съвременния свят има достатъчно агресия и жестокост, така че ние гледаме в друга посока. Подходът към разработването на дизайна ще се промени - първо ще бъде създаден интериора, а едва след каросерията. Освен това с преминаването към електрически автомобили дизайнерите ще имат повече свобода на действие, тъй като автомобилите, захранвани с батерии, са по-променливи по отношение на дизайна“, обясни Лихте

Плановете на Audi предвиждат последният автомобил с ДВГ да дебютира през 2025 г., а от 2026 г. автомобилният производител ще се фокусира върху електрическите автомобили. Как ще изглеждат те, донякъде става ясно от щонцепта Activesphere, споменат от Лихте, който беше показан през януари тази година.

Този модел е със силует на крос-купе, който може да се трансформира в пикап. Машината има рационализирана каросерия с наклонен покрив, висок просвет и 22-цолови колела с подвижни сегменти - при шофиране извън пътя те се отварят за вентилация, а на асфалт се затварят за оптимална аеродинамика.

Activesphere е четвъртата концепция от „сферичната серия“ на Audi. Преди нея германският производител показа роудстъра Skysphere, купето с четири врати Grandsphere и минивана Urbansphere. Всеки от тях демонстрира развитието на дизайнерския език на марката за автомобили от различни сегменти и класове.


0 от 500