IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes C-Class и S-Class получиха нов интерфейс

Zero Layer идва от електрическите модели на марката

Германският производител Mercedes-Benz направи подобрения в информационно-развлекателните системи на два от най-популярните си модели – C-Class и S-Class. Те получават актуализация на система MBUX, която ве е с много по-функционален потребителски интерфейс.


MBUX


Така нареченият Zero Layer идва от електрическите модели EQS и EQE и въвежда нов екран с голям изглед на картата на навигацията и индивидуални блокове. Те осигуряват бърз и интуитивен достъп до различни функции, без да се налага да се превъртат подменютата. Системата изучава поведението на потребителя и запомня типичните настройки или маршрути, които се използват най-често. След като събере достатъчно информация, той започва да предлага персонализирани функции.

Mercedes разкрива и как работи тази самообучаваща се технология. Тя, например, може да се ориентира по телефонните разговори на собственика му със семейството преди потеглянето му за дома. Така система сама ще предложи телефонно обаждане по това време на деня, което потребителят може да откаже.

Актуализацията носи и повече функции, базирани на изкуствен интелект. Сред тях е така нареченият Energizing Comfort, който представлява релаксиращ масаж при дълги пътувания. Тази и други функции се предлагат автоматично на потребителя въз основа на поведението му за определен период от време. Създателите на технологията наричат тези функции за самообучение Magic Modules. Фокусът на екрана обаче винаги остава навигационната карта.

Интерфейсът Zero Layer дебютира през 2021 г. на електрическите седани EQS и EQE. Той вече е част от стандартното оборудване на всички C-Class и S-Class, като ще може да се актуализира от разстояние. Веднага след като актуализацията е готова за инсталиране, клиентите ще бъдат уведомени чрез информационно-развлекателната система MBUX и чрез приложението Mercedes me. Бъдещите серийни модели от базираната в Щутгарт марка също ще получат този нов софтуер.


0 от 500