IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla не смята падащия волан на Model Y за дефект

Компанията ще замени автомобила с нов, като го нарича „добра воля“ (ВИДЕО)

В края на януари инцидент с Tesla впечатли феновете и противниците на американската марка, след като воланът на чисто нов Model Y падна само шест дни след покупката и то докато собственикът шофира по магистрала със семейството си в САЩ.

 

Tesla падащ волан

 

За късмет на мъжа, който се казва Прерак Пател, точно в този момент движението не е толкова натоварено и той успява да паркира край пътя. Докато чака камион за теглене, Пател направи няколко снимки и видео, които се разпространиха и разбуниха социалните мрежи. Собственикът получава електрическия кросоувър на 24 януари, а воланът пада на 30-ти.

Как се развива след това историята? Пател се свърза с Tesla, откъдето предлагат да поправят волана срещу $103,96. Мъжът се възмущава и настоява да сменят електромобила с нов, или да му върнат пълната цена.

 

Tesla падащ волан-1

 

По това време в мрежата вече се вдигна шум, който Tesla просто не може да пренебрегне. Официалният отговор е с писмо, публикувано от Insideevs, което гласи: „Превозното средство е без дефекти, несъответствия или други гаранционни условия, или всяка друга основа за отговорност на Tesla. Като жест на добра воля към вас и като ценен клиент, Tesla се съгласява да изкупи обратно автомобила и да го замени с нов.“

Прерак Пател е убеден че общественото мнение е изиграло основна роля за решението на Tesla. Проблемът най-вероятно е в болт, който държи волана към кормилната колона, като тази част е с номер 1036655-00-A.



Според Carscoops отговорът на Tesla определено изглежда странен и от изданието са опитали да се свържат с автомобилния производител с надеждата да получат повече информация. „Разбира се, Tesla няма екип за връзки с обществеността, с който да комуникира, така че не очакваме много. Въпреки това, ако получим отговор, със сигурност ще ви информираме“, пише Carscoops.

Същевременно Insideevs допълва, че в момента на публикуването на тази информация, компанията все още не е предоставила на засегнатия собственик никакви подробности за потенциална дата на доставка на новия автомобил.

 

 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Al ( преди 1 година )
    Съвсем скоро електрическия балон ще се спука!
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    Кое се било сринало? Акциите се сринаха преди една година от 400 надолу. Тази година не се сриват а се качват и само за един месец станаха от 100 на 200 и пазарната капитализация на Тесла се удвои. Но и това няма значение защото дори и когато бяха на 100 долара, tesla струваше колкото toyota volkswagen и mercedes взети заедно.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Цената на акциите се срина от 400 долара до 209 долара,50% загуба.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1 случай на 4 млн. пролет не прави. Стига вече с тези простотии. Ако беше друг производител (а не е като да не се случват такива неща и при тях), никой нямаше и да разбере. Но Тесла се гледа под лупа, защото генерира кликове за все по-западащите традиционни издания.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А не мислиш ли че цената на акциите не е свързана с производството и качествата на Тесла? Например това че тази година тесла ще задмине по продажба audi bmw и mercedes, въпреки че предлага автомобилите си на по-високи цени, но хората ги купуват повече отколкото на германската троица? А както виждаш, този не се отказал от марката, а отново иска същия автомобил, което е малко безсмислено защото този проблем очевидно е отстранен, но рискува новия да има друг проблем, например липсваща накладка.
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Патурко ( преди 1 година )
    Има да чака баламурника да му я сменят ... ама на Свети Илон! Иначе тъдява мечтателите и последователите на Свети Илон онанират ежедневно върху цената на акциите, която няма нищо общо с производството и автомобилите на тесла! Ама то трябва да се учи и чете и после да се превъзнасяме по нещо от което хал хабер си нямаме!!!
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    ДО TSLA ( преди 1 година )
    Грешката не е в един а в цялата система
  • #3
    20 rate up comment 4 rate down comment
    реплика ( преди 1 година )
    Тесла е далеч от производителите на коли. Даже от индииската ТАТА
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Тея нали беха модерни, да турят роботи с AI ;)
  • #1
    4 rate up comment 24 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Недоглеждане на 1 от 127,855 служители на поточната линия не означава дефект в продукта. Постоянният медиен шум и коментари дават постоянни резултати - 209 долара за дял към днешна дата т.е. 98.9% ръст в рамките на месец.