IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рисувана на ръка Dacia Duster излиза в ограничен тираж

От версията „Mat Edition” ще бъдат произведени само 225 бройки

Когато става дума за модели в ограничен тираж, хората обикновено се сещат за автомобили от марките Ferrari, Lamborghini или може би Mercedes-AMG, BMW M и Audi Sport. Едва ли обаче някой си мисли за Dacia, която реши да изненада феновете си в Германия с колекционерско издание на най-популярния си модел – Duster. Той излиза във версия „Mat Edition”, чийто тираж е само 225 бройки.


Dacia Duster Mat Edition


Всъщност, това е продължение на показаната преди година версия „Еxtreme”, която комбинира висококачествено оборудване с ексклузивно покритие на боята. Кросоувърът е базиран на ниво на оборудване „Journet“, включващо автоматичен климатроник, система за предупреждение в мъртви зони, камера за заден ход и мултимедийна система с навигация.

Освен това специалният модел разполага с камера с множество изгледи, отопляеми предни седалки и система за безключов достъп и стартиране на двигателя. Матовото покритие на боята „Comet Grey“ е съчетано с черни 17-цолови алуминиеви джанти, лъскаво черни корпуси на външните огледала с фина оранжева лента, антена тип „акула“ и сиви релси на покрива. Специалното боядисване се извършва до голяма степен на ръка.


Dacia Duster Mat Edition


С подобна ексклузивност „Mat Edition” няма как да не използва задвижването от най-висок клас. В случая на Duster това е 1,4-литров, 4-цилиндров бензинов турбомотор със 150 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Двигателят е съчетан с 6-степенна трансмисия с двоен съединител.

Премиерата на новата версия е насрочена за 3 март 2023 г. Тогава Dacia Duster „Mat Edition“ ще бъде пусната в продажба онлайн, а като добавка към 225-те автомобила за германския пазар, производителят предлага колекционерския артикул само в малки количества във Франция (400 броя) и Румъния (70 броя).


Dacia Duster Mat Edition


Специалният модел е оценен на 26 400 евро, като в сумата са включени и всички транспортни разходи по доставката на автомобила, както и 4-годишна гаранция (или 80 000 км пробег).

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Две неща : Тези оранжеви линии на огледалата какво общо имат с други детайли по колата. И гаранцията от 80хил км е показателна за очакваното качество и дълговечност.
  • #3
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Пепи Шекера ( преди 1 година )
    Това ми е картинката - сам си я рисувах на ръка! Дъстер- мечтата на всеки задръстеняк!
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 1 година )
    Начи тоа задръстер са боядисва на ръка с баданарката! Ши рече чи и на полето мое му направите ремонта. И тоа двигател е от големите, цели 1.5 литра ши знаиш! Ши има по-модерни моторчета: 1.1л дажи и 0.8л от градинската косачка! Т.е. ако блокира му слагате моторчето от косачката и готову! Насааам народеее - прумоция! Койту балък земи 2 рена ши има и една такава дачия за тъщера!
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пиша факти, не хейт ( преди 1 година )
    1.4 - 150 коня, но с двоен съединител. Матова боя за екстра.