IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще видим ли сериен пикап от BMW?

Главният дизайнер на баварците не вижда смисъл от подобен автомобил

Не очаквайте скоро да видите пикап от BMW. Шефът на дизайна на автомобилния производител Адриан ван Хойдонк е категоричен, че макар да са предпочитан тип автомобили зад Океана, баварски пикап няма да има в обозримо бъдеще.


пикап BMW


„Това не е типичен подход за марката BMW и не е нужно да следваме всяка тенденция - казва ван Хойдонк пред BMWBlog. - Ако влезем в даден сегмент, искаме да работим в него дългосрочно. Освен това не е необходимо да следваме всяка тенденция. Това, което виждам и намирам за интересно, е, че по време на COVID наблюдавахме много хора, които искат да прекарват времето си на открито, но въпреки това ние няма да правим пикапи."

Въпреки че не е серийно предложение, BMW все пак създаде един пикап, базиран на X7. Група стажанти работиха с отделите за разработване на концептуални автомобили и технологии за моделиране, за да създадат този пикап. Товарната част включва полирано дърво, а отзад може да се качи мотоциклет BMW F 850 ​​​​GS. Иновацията за баварската марка дебютира по време на BMW Motorrad през 2019 г.


пикап BMW


Запознатите знаят, че и по-рано е имало единични опити за пикапи с марката BMW. Така например подразделението M създаде уникални пикапи, използвайки поколенията E92 и E30 M3. Екипажът ги използва като превозни средства за придвижване на резервни части в завода.

Ще припомним, че Mercedes-Benz, един от основните конкуренти на BMW, се пробва на пазара на пикапи с X-Klasse. Този пикап дебютира през 2017 г., а производството му бе спряно през 2020 г. X-Klasse споделя платформа с Nissan Navara, а производството се извършваше в завода на автомобилния производител в Барселона, Испания.


пикап BMW


X-класата беше скъпа в сравнение с конкуренцията. В Германия тя струваше с 16 000 евро повече от базовата Navara и с около 4 000 евро повече от Renault Alaskan, който също беше на същата платформа.

Концепцията Audi Activesphere наскоро демонстрира идеята на марката за луксозен автомобил с каросерия на пикап. Вместо да изглежда като традиционен пикап обаче, колата има елегантен, извит покрив. Електрическият стъклен панел отзад може да се удължи, за да освободи място за по-голям товар. Дизайнерите дори са направили места специално за транспортиране на електрически велосипе


0 от 500