IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce оживя в дървена версия с 6 колела

Автомобилът разполага и с работещи светлини и детайлно табло (ВИДЕО)

Една от най-луксозните марки автомобили на планетата - Rolls-Royce, оживя в кола от може би най-евтиния материал – дърво. Майсторът от Виетнам – Труон Ван Дао, показа в Youtube канала Woodworking Art поредната си творба - това е управляема, персонализирана версия с шест колела на британската марка. Дървеният Rolls-Royce има също така работещи фарове, врати и багажник, както и детайлно табло.

 

Rolls-Royce от дърво

 

Сглобяването започва с изрязване на пода в необходимата форма, като е подсилен с метална рамка. След това се монтират осите, електродвигателя и кормилната рейка. Тялото се сглобява от дървени блокове, които трябва да бъдат изрязани и шлифовани до желаната форма.

Твърдите назъбени ръбове на дървото постепенно се трансформират в меки и плавни извивки, а силуетът на автомобила започва да наподобява истински Rolls-Royce.

 

Rolls-Royce от дърво-1

 

След като колата е в правилната форма, екипът започва да добавя детайли. Изрезите отстъпват място на фаровете и задните светлини, докато капаците на броните подобряват външния вид на автомобила. И вратите са „самоубийствени“. Има дървени седалки с подвижни облегалки за глава. Колата е със сложно табло с осветен циферблат, дървени вентилационни отвори и фалшиви копчета.

Последният етап са поставяне на емблеми на колелата, както и дървената версия на статуята Spirit of Ecstasy на Rolls върху повдигнатата решетка. Колата дори има функциониращ багажник, а видеото показва как бащата и неговият син се отправят към пазара, за да купят цветя...



В YouTube канала Woodworking Art могат да се видят и много други видеоклипове на различни автомобили от дърво – както детски играчки, така и достатъчно големи, за да влязат възрастен и дете. Виетнамецът е пресъздавал коли като Mercedes-Benz G-Class, Тoyota Camry и други.

 

 

0 от 500