fallback

Porsche сгафи и пусна Panamera за 18 000 долара

Компанията коригира грешката си, но един от клиентите спечели

Представителство на Porsche AG в Китай публикува онлайн-реклама за най-новата Panamera, като най-впечатляващото в нея не бяха външният вид и характеристиките на модела, а изгодната цена. Доста хора повярваха, че късметът им се е усмихнал най-после, тъй като дилърството предлагаше чисто нов автомобил за 124 000 юана (18 000 долара), което е около 1/8 от реалната цена на Panameta – 998 000 юана (148 000 долара).

Веднага на сайта на Porsche в Китай се записаха огромен брой желаещи да купят спортната кола, като всички те платиха и посочената резервация от 911 юана (135 долара). Компанията обаче бързо се усети и качи съобщение, че дилърът в Инчуан е качил информация, съдържаща „сериозна грешка в посочената цена на дребно“. Това беше съобщено и в страницата на марката в социалната платформа Weibo.

След като разбра грешката си, представителството незабавно премахна невярната информация. За допуснатия гаф потвърди и централата на германския производител в Щутгарт. От Porsche обясниха, че са се свързали с всеки от кандидатите поотделно, за да му обяснят ситуацията и да се извинят, като парите за депозит са възстановени в рамките на 48 часа.

Все пак един от потенциалните купувачи е извадил късмет, съобщиха от компанията. Първият, направил резервация за покупка на автомобила на сайта, се е сдобил с Panamera, която се е намирала в склада на дилъра. Според Porsche, той е „договорил много приятни условия“, но какви са те, не се уточнява.

Китай е най-големият пазар за Porsche, като само за първите 6 месеца на миналата година компанията е продала 46 644 автомобила за 6,2 млрд долара. Това е около 30% от глобалните продажби на марката.

fallback
  • #10
    емиляно ( преди 1 година )
    Вадя сухото от под дюшеко и ша купим и за мен и мацката ми
  • #9
    Желяз каменоff ( преди 1 година )
    АбSSолютно нормална цена за колицата
  • #8
    movieman666 ( преди 1 година )
    Дано мноу много народ си купи возилото
  • #7
    Румцайс ( преди 1 година )
    Че нормална цена 40000лева
  • #6
    До Бай Ганьо ( преди 1 година )
    Уви не са еднакви всеки се заблуждава но аз карам автомобил, който е американска изработка и двигател и много други части са различни и доста по добри от европейската версия. Няма да изпадам в подробности но е факт.
  • #5
    Защо се псувате? ( преди 1 година )
    Бъдете добри хора.
  • #4
    Бай Ганьо ( преди 1 година )
    До 1ви коментар.. ти луд ли си или бавноразвиващ... колите са абсолютно същите с разлика в екстрите на определените нива.. големите производители държат на качеството и не могат да допуснат реномето на марката да се срине.. С къв акъл вярвате на такива митове не знам.. Предполагам, че дори една нова кола не си си купил, че да коментираш качеството на автомобилите..
  • #3
    К. ( преди 1 година )
    КонГЛОКенция = конК_У_Ренция... Тъпите им редактори...
  • #2
    до 2 ( преди 1 година )
    какво е конглокенция?
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Китайците цакат, американците също - за тях се правят хубави коли с наистина хубав интериор и читави двигатели. Това е така, защото в тези държави има конглокенция, няма компании субсидирани от цели държави и намеса в бизнеса както е в ЕС.
fallback
Последни