IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Грешка в софтуера направи две версии на BMW 5-Series по-бавни

Баварците обещаха да отстранят проблема при 540i xDrive и M550i xDrive до края на годината

Представителството на BMW в Северна Америка призна, че обновените седани 540i xDrive и M550i xDrive са по-бавни от обявеното в рекламата на модела.


BMW M550i xDrive


Проблемът е засегнал само машини от 2021 година, като той се е появил заради неправилно програмиране на системата за лънч-контрол, която не реагира навреме при потегляне от място.. От компанията са уведомили собствениците и дилърите, като обещават да отстранят дефекта до края на годината.

Несъответствието между реалните и паспортните данни на обновеното BMW M550i xDrive бяха открити от изданието Car & Driver. Негов екип тествал два различни седана - 540i xDrive и M550i xDrive, предоставени от BMW USA, като те успели да вдигнат 60 мили в час (96 км/ч) от място за 4,1 и 3,9 секунди. В рекламната брошура на модела обаче са посочени 3,6 секунди.

Журналистите пробвали да решат проблема, като заредили с различен бензин, но не успели. Малко по-късно от BMW признали, че проблемът е в софтуера на модела, като той засяга и двата модела. Компанията вече работи върху ново програмно оборудване, което ще бъде поставено на всички седани до края на годината. Не се съобщава обаче дали дефектът засяга само машините за американския пазар.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 2 години )
    Интересно обикновено БМВ върви повече от указаното.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Преди да ревнете, потърсете инфо колко БМВта са с обратната грешка. Обявена офиц по малка мощност и по бавно ускорение от реалното.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нее, ти не си с BMW, ти си с ония другите, дето си описал плюс Рено и е вярно, че те е яд!
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това е абсолютен ужас! Аз като шофьорче на Бе Ем Ве най мразя някой да ме изпреварва. Не мога да си представя някоя тоалет*на като пежо или тойота да ме изпревари! Имам и диплома от Харвард, между другото!