fallback

Skoda Enyaq RS постави два рекорда за дрифт върху лед

Електрическият кросоувър подобри постижение на Subaru WRX (ВИДЕО)

Skoda все още държи рекорда за най-бърз седемместен SUV на "Нюрбургринг" с дизеловия Kodiaq RS. Чешкият автомобилен производител, част от Volkswagen Group, записа още едно впечатляващо постижение, макар то да е в друга дисциплина.

За целта екип на компанията пътува до Швеция, където електрическият Enyaq в топ-версията си RS атакува рекорда за най-дълъг непрекъснат дрифт върху лед. Зад волана на SUV-модела беше Ричард Мийдън от списание Evo, като той успя да измине 7,35 км, движейки се само настрани. Електпомобилът направи 39 обиколки на кръг с дължина от 60 метра за 15 минути и 58 секунди. 

Най-високата скорост при постяването на рекорда беше 48,67 км/ч, а най-ниската – 31,64 км/ч. Използваният кросоувър беше със стандартното си оборудване, с изключение на гумите с шипове Michelin Däckproffsen отпред и Nokian Hakkapelitta отзад, като те бяха поставени върху стандартите за модела 20-цолови джанти.

Предишното най-добро постижение – 6,22 км, принадлежеше на китаеца Ван Данжиян, който караше Subaru WRX. От Skoda посочват, че технически Enyaq RS е поставил два рекорда - за „най-дълъг непрекъснат дрифт на превозно средство върху лед“ и „най-дълъг непрекъснат дрифт на превозно средство върху лед за електрическа кола“. 

За Ричард Мийдън поставянето на рекорд с Skoda не е нещо ново. През 2011 г. той развива 366 км/ч с модифицирана Octavia RS. Най-бързият автомобил в историята на марката е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена до 600 к.с.

fallback
  • #5
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Аз държа рекорда за най-дълго шофиране с един чифт чорапи.
  • #4
    Смех ( преди 1 година )
    Шкода и спортно шофиране е оксиморон
  • #3
    младен ( преди 1 година )
    Няма такава безумна глупост...НЯМА!!!
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Изглежда като white label кола. Каквото и лого да и сложиш, ще мине
  • #1
    хе хе хе ( преди 1 година )
    Дрифта е върха на слабоумието
fallback
Последни