IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan постави още един световен рекорд

Този път версията Cross Turismo направи 69 последователни "понички" (ВИДЕО)

Porsche Taycan Cross Turismo постави още един Световен рекорд за "Гинес". Този път електрическият модел стана машината с най-много непрекъснати и последователни "донъти", постигнати на ледена настилка в Швеция. С официално отчетени 69 "понички", електрическото комби и ветеранът-каскадьор Тери Грант бяха вписани в книгата на рекордите.


Porsche Taycan Cross Turismo


Официално, постижението е записано в книгата на Гинес като "Световен рекорд за най-голям брой последователни донъти на лед с електрически автомобил". Опитът е направен официално още на 3 февруари тази година, на замръзнало езеро, по време на шоунадпреварата Race Of Champions в Швеция. Официалното обявяване на рекорда, обаче, бе направено вчера, заради процеса по верификация.

За да бъде зачетен рекордът, завъртанията са направени без да се спира, в овална зона, два пъти по-голяма от дължината на автомобила. Използваната машина е стандартен електромобил Porsche Taycan Cross Turismo S със зимни гуми и задвижване на четирите колела.

Вижте как се справят пилотът и електрическата машина:

Опитът далеч не е бил лесен за Тери Грант. Както може да забележите във видеото, Taycan Cross Turismo спира при първия опит, тъй като разхвърляния лед от изпълнението покрива сензорите му. Според пилота, това е накарало електромобила да си мисли, че е настъпил някакъв инцидент.

Грант също така разказва, че когато гумите са "захапвали" леда, повърхността ставала все по- неравна. Това се отразило на концентрацията му при опита за рекорда, макар че не му е попречило да постигне целта си.


Porsche Taycan Cross Turismo


Това не е първият рекорд за "Гинес" на Porsche Taycan Cross Turismo. По-рано тази година електрическото комби отбеляза постижение за най-голямата промяна на надморската височина, постигана някога от електрически автомобил. При опита си, машината премина през шест щата с денивелация от малко над 3 мили (4,842 метра), покривайки над 1400 мили разстояние (2253 километра) между Eagle Mine в Мичиган и Pikes Peak в Колорадо.

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 1 година )
    Най-накрая един смислен рекорд на Гинес с Това Порше тайкан. Нещо напълно приложимо в ежедневието. Почти като предишния рекорд на Гинес за най-висока скорост в сграда. Сега очаквайте рекорд за най-много движение напред и назад на разстояние пет метра за един час. Пък може и за денонощие, за да не би на някой да му хрумне да подобрява "рекорда".Е как може рекордите им да са от *** по-***.