IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

iPhone 14 продължава да праща фалшиви съобщения за катастрофи

Най-често за това са „виновни“ скиори, чийто телефон е в джоба

Представените през септември iPhone 14 и новият Apple Watch получиха важна функция, предназначена да подобри безопасността на пътя. Устройствата са се научили да разпознават аварии, разчитайки на своите сензори, и автоматично да се свързват със спасителните служби. Иновацията обаче явно все още е далеч от съвършенството, съобщава Autoevolution.


iPhone катастрофа


По информация на изданието, смартфонът подава много фалшиви съобщения, които отвличат вниманието на спешните служители от истинските обаждания. Оказва се, че устройството, ако намира в джобове на хора, каращи ски, при всяка внезапна смяна на посоката или падане подава сигнал за инцидент.

Най-често това се случва в Япония. От общо 919 сигнала, получени от пожарната служба в Нагано през периода от 16 декември 2022 г. до 13 януари 2023 г., най-малко 134 са били фалшиви. Всички те идват от близките ски-курорти. В град Гуджо положението е подобно, като там 40% от сигналите от iPhone не са истински.

В същото време местните власти признават, че не могат да изискват от собствениците да изключат функцията, тъй като тя може да спаси човешки живот в случай на реална авария. Трябва да се отбележи, че устройството започва обратно броене, за да се обади на службите за спешна помощ, но е малко вероятно скиорът да му обърне внимание по време на спускане.

Преди няколко седмици Apple обяви, че работи върху подобряването на системата за откриване на катастрофи, тъй като тя уведомяваше спасителите, когато хората се возят на влакче в увеселителен парк. Първоначално компанията обяви високата точност на системата, обучена на данни от милион часа шофиране и инциденти.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да им пратят по една глоба и да видиш другия път как ще се сетят да изключат тази функция
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    vivian18 ( преди 1 година )
    Тунчер Селимов и Вилиана Иванова да разделили край. Митко Димитър Стефанов да разделият край. Митко много това харесвай Самунг нов телефон супер.Той има опасно хакер в света. ужасни толкова. Хич.Митко влюбен и раздяла спри ме стига. ужасно в света.Да хей ***. Вилиана непознавам бе той човека. Вилиана много любими от Самунг харесва ми.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Айфоня верно ли не може да разбере кога си в колата, закривай тази бъгава история.