IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изобрети най-безопасната дръжка за врата

Новата конструкция предпазва ефективно от бактерии и вируси

Японският производител Toyota патентова нов конструкция на дръжка на автомобилна врата. Така тя ще бъде абсолютно безопасна от санитарна и хигиенна гледна точка и ще може ефективно да устои на бактерии и вируси.


дръжка


Факт е, че през последните три години поддържането на ръцете чисти се превърна в глобална мания. Новите дръжки на вратите на Toyota са вдъхновени от именно от новите тенденции, като ще помогнат на шофьорите да не се притесняват за чистотата на ръцете си, когато отварят вратата на колата си. Основната идея е проста - в дръжката е вграден дозатор с дезинфектант.

Интересното е, че Toyota е подала заявка за патент за „Система за дезинфекция на дръжките на вратите на автомобила“ още през юни 2020 г., когато целият свят беше парализиран от пандемията COVID-19.Самият патентът за изобретението обаче е издаден едва наскоро - на 24 януари 2024 г.


дръжка


Системата включва дюза за пръскане, свързана с дозатор за дезинфектант. Разтворът автоматично се напръсква върху външната повърхност на дръжката на вратата, убивайки всичко живо. Специални сензори информират системата, че е време за дезинфекция, а светлинният индикатор светва, когато водачът трябва да напълни резервоара на дозатора с нова порция разтвор.


0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А има доста по-просто решение. Стерилизация вместо дезинфекция. А всъщност това е много по-сигурно от дезинфекцията - убиване на бактериите с ултравиолетова светлина. Няколко светодиода поддръжката и проблема е решен. Ама няма как да ви продават консумативи с марка toyota във вид на дезинфектант, който ако не ползвате няма да ви уважат гаранцията.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако не напълниш течност, чек енджина светва и колата спира да пали :D
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разтворът автоматично се напръсква върху външната повърхност на дръжката на вратата, убивайки всичко живо.Jebem ти журналистиката...
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 година )
    "...е издаден едва наскоро - на 24 януари 2024 г"***, проспал съм една година....
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Скоро ще се сещаме за Тойотка само като за "компанията с онези смешни изобретения".