IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Renault Espace става семеен кросоувър

Моделът ще се предлага в бензинова и хибридна версия (ВИДЕО)

Френският пионер в сегмента на минивановете от 1983 г. - Renault Espace, ще получи изцяло нов модел в шестото си поколение, който трябва да дебютира през пролетта на тази година. Автомобилният производител го описа като „удобен, иновативен и най-висок в гамата“, следващ стъпките на предишните поколения.

 

Renault-Espace-teaser-main-1024x576

 

Новият Espace ще се откъсне от своите предшественици по отношение на стила на каросерията, превръщайки се в SUV, който е базиран на Renault Austral, съобщи Largus. Марката оповести официална информация и изображения, но няма снимки.

Първият Renault Espace стои в началото на сегмента на минивановете, но сега такива модели не се търсят. Семейният тип купувачи предпочитат кросоувъри и за 40-ата годишнина Renault реши да създаде напълно различен Espace на платформата CMF-CD, която се използва още за Austral, Nissan X-Trail и Mitsubishi Outlander.

 

renault-austral-2022-gris-arg-mk-bd

 

Новият Espace всъщност ще бъде удължена версия на Austral. От изображенията се вижда, че двата модела имат еднакви светлини. Преди това новото Renault Espace беше видяно по време на тестове, като се различава от Austral само по дизайна на задната част.

Кросоувърът Espace ще бъде с около 20 см (4,7 м) по-дълъг от Austral, а междуосието ще бъде увеличено със 7 см (до 2,74 м). За разлика от Austral, който е само в петместна версия, Espace ще се предлага и в седемместна, като може да се инсталира трети ред седалки, които ще бъдат предназначени за деца.

 

renault-espace-2023-illustration-gris-sieges-mk-bd

 

Renault Espace 2023 ще бъде оборудван с 1,2-литров (130 к.с.) и 1,3-литрови (140 и 160 к.с.) бензинови двигатели, а флагманът ще е хибрид с мощност 200 к.с. и разход на гориво под 5 л на 100 км, твърдят от компанията. На купувачите ще се предлагат 6-степенна механична скоростна кутия и CVT, но задвижването ще бъде само предно.

Espace не е единственият миниван на френската марка, който ще се превърне в кросоувър. Същата съдба очаква и Renault Scenic. Моделът вероятно ще служи като заместител както на петото поколение Espace (2015-2022), така и на второто поколение Koleos (2016-2022).



По отношение на съперниците, новият Espace ще се конкурира с Skoda Kodiaq, VW Tiguan Allspace, Peugeot 5008 и Nissan X-Trail в D-SUV сегмента в Европа.

 

 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    :))) ( преди 1 година )
    1.2 бензин звучи наистина временно. Ще вземат системата на новия Нисан Екстрейл по някое време, по-смислена е...
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Взимайте си го ( преди 1 година )
    Джипа трябва да бъде дизел, шестак, мощен с голям въртящ момент. Това е халипава пиклива история.
  • #8
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гледах автокъщи от френско, ами пълно с такива и пижота на доста ниски цени явно собствениците им нямат търпение да се оттърват обаче май и желаещи няма.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С 1.2 л. мотор, турбо и 130 к.с. колата ще върви повече от прилично и достатъчно динамично. Проблемът е, че подобен миксер ще изкара максимум 150 х.км. и после е за ***. Ако ги даваха две за лев, бих си купил, но на тези цени,...НЕ! Да си ги карат!
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 1 година )
    Тцъ-тцъ ...амчи като как можи да турат такова голяяяямо моторчи, цели 1.3литра!!? Па на пазара има моторчита от 1.0л, дажи и 0.6литра - къдя-къдя по-баш за дзвер кът реноту! Насаааам народеее - койту купи 2 рена ше има 1 дачия безплатно за тъщътъ!
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е как, дизелгейт е при немците. Плащат си и манипулират данните за изгорелите газове. Но както каза колегата преди мен, кризата в Рено е очевадна. Ако не бяха Дейсия, Мерцедес, Нисан и още кой ли не до сега да бяха глътнали вода!
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Просто смао 1.2л двг покрива нормите не знам как немците още продават 6 дори осем цилиндъра явно за някои правилата не важат
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Antonio ( преди 1 година )
    1,2 литров - двигателя го смениха по гаранция преди ремъците и ролките.На 58 000 км.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1,2двигател за такава кола?!
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Усеща се кризата в рено много здраво.