IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Mégane E-Tech вече се продава по-добре от термичния Mégane

Въпреки сериозната разлика в цените версията на ток е предпочитана от клиентите

Mégane е един от митичните автомобили на модерната епоха на Renault. През годините той е предлаган в множество различни версии и модификации, в това число и спортни варианти. Последната голяма революция в историята на модела е излизането на версията E-Tech - 100% електрическият Mégane.


Renault Mégane E-Tech


Когато тя беше пусната, дори имаше дебат дали E-Tech наистина е Mégane, особено заради размера му, който е по-близък до този на Captur. Някои решиха, че най-вероятно в Renault са приели името Mégane, за да успокоят своите клиенти, като дадат на модела добре познато название.

Сега обаче става ясно, че Mégane E-Tech е най-продаваната версия, като изпреварва термичните и хибридните варианти Mégane. Изненадващо, тъй като цената му е доста по-висока. Както е известно, електромобилите са много скъпи и Mégane E-Tech не е изключение от правилото. Той се предлага в две модификации, чиито цени започват от 39 000 и 48 500 евро.


Renault Mégane E-Tech


Това явно не плаши клиенти, става ясно от продажбите. От Renault обявиха, че през октомври са продали 4500 Mégane E-Tech срещу около 3000 термични Mégane. Това може да се обясни с факта, че термичният и хибридният Mégane не са имали големи нововъведения от дълго време, докато Mégane E-Tech се възползва от екологичния бонус за намаляване на разликата в цените на между двата модела.


0 от 500