IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се отказва от Megane RS

Хот-хечът ще бъде спрян от производство през 2023 година

На някои пазари по света в момента Renault продава много мощен електрически хечбек - Megane E-Tech. Френската компания все още предлага и хот-хеч с ДВГ – Megane RS, но неговото бъдеще изглежда е решено и това няма да е добра новина за феновете на модела.


Renault Megane RS


По информация на Drive, легендарният модел ще бъде спрян от производство през 2023 година. Изданието цитира генералния директор на австралийското представителство на марката Глен Сийли, който твърди, че решението за пенсиониране на модела е взето. А причината е, че търсенето на превозни средства с бензинови двигатели намалява.

„Megane RS спира да се продава през следващата година. Все още не знам крайната дата на производство, но то няма да продължи след края на следващата година. Търсенето на хот-хечове в Европа намалява. Логично е този модел да бъде заменен с електрически, но не мога да потвърдя това“, коментира Сийли.

Не е изключено, в Renault вече дори да работят върху по-гореща версия на Megane E-Tech, която да отговаря на мощността и представянето на Megane RS. В момента най-мощният електрически Megane разполага с 218 к.с. и 300 Нм въртят момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди.

На свой ред, Megane RS се задвижва от 1,8-литров бензинов турбомотор с 300 к.с. и 420 Нм, така че електрическият вариант има къде да наваксва. Със сигурност в Renault ще подготвят „прощална“ версия на хот-хеча, но шансовете да се появи ново поколение на легендарния модел са почти нулеви.

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Имам от 5г.чисто ново Рено Меган Естейт 4,комън рейл турбо дизел 1.5/110 !Много съм доволен:комфортно,удобно, практично,икономично и евтино за поддръжка !!!На разбирачите ще кажа,да го ......!
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    булгар-ренаулт ( преди 1 година )
    мое не караме ренаУлт ама минаваме на неуДачия!
  • #3
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Закривай! Няма смисъл да се мъчат вече. Тотално безхарактерна марка. Като и тия от бившето ПСА. Преди колите им поне имаха чар и собствен дух, сега са бетер китайцките и корейските пародии. Казвам го като човек, който кара Рено и е фен на марката, но просто след Лагуна Купе, Меган РС 3 и Клио РС 3 не виждам какво от тази марка бих си купил.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Автотехник ( преди 1 година )
    Най-много да го превърнат на джипка, мини джипка или каквито там боклучарщини са модерни сега със свиреп двигател 1.3
  • #1
    3 rate up comment 17 rate down comment
    Най-добре... ( преди 1 година )
    въобще да се откажат от недоразуменията си, които наричат "коли"! Закривай!!