IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SUV-моделите на Renault също ще имат RS версия

Патрис Рати демонстрира еволюцията на компанията по тази тема

SUV-моделите на Renault също ще имат RS версия

Новият Megane RS е една от звездите на салона във Франкфурт, а шефът на Renault Sport, отговарящ за серийните автомобили Патрис Рати подсказа, че портфолиото на подмарката може още да се разшири.

SUV моделите на Renault също ще имат RS версия?

Преди три години в Женева Рати на няколко пъти заяви, че не може да говори за това дали ще се появи Kadjar, доработен от RS, но сега явно има еволюция в мнението на компанията по въпроса. С оглед на успешната практика, налагана от премиум марките на световния пазар, които успешно лансират спортни и по-мощни версии на популярните си SUV-модели, то е напълно очаквано, че и конкурентите им ще поемат по този път.

Рати обясни във Франкфурт, че бъдещият SUV модел на Renault, който получи означението RS, ще бъде „забавен и интересен” за каране. Освен това той обясни, че всеки модел на Renault, доработен от Renault Sport трябва да отговаря на три основни критерия – първият е този, свързан с изживяването на водача зад волана, а другите са свързани с поведението на пътя и работата на окачването.

Ако те не бъдат покрити, просто няма да има означение RS за съответния модел, което е важно, защото автомобилите, създадени съвместно с Renault Sport или пък преминали доработване при специалистите от подразделението се радват на отличен интерес и лоялни клиенти.

Рати потвърди още, че предлаганият в Южна Америка Sandero RS няма как да стигне до Европа, тъй като 2,0-литровият му атмосферен двигател няма да се справи с изискванията за нивата на вредните емисии.

SUV моделите на Renault също ще имат RS версия?

Той отхвърли и възможността да се появи купе версия на новия Megane RS, тъй като интересът към модели с три врати спада и затова новият спортен автомобил ще се предлага само като хечбек с пет врати. И накрая, почти сигурно е, че следващото поколение на Megane RS най-вероятно ще е електрифициран – смята се, че това ще стане под формата на „мек хибрид”, като ще се използва рекупериране на енергия, която да бъде добавена към мощността на двигателя.

Снимки: Renault

0 от 500