IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva с пет врати се завръща

АвтоВАЗ ще възобнови производството на класическия модел

Руският производител АвтоВАЗ отново ще качи на конвейера Lada Niva Legend с пет врати, след като досега се считаше, че този модел ще бъде пенсиониран. Очаква се, че производството на автомобила с индекс ВАЗ-2131 ще бъде възобновено в края на тази или началото на следващата година, съобщават медиите в страната.


Lada Niva Legend


Преди това обаче АвтоВАЗ ще трябва да реши някои проблеми с компонентите, нужни за производството на модела. В момента руската компания изпитва сериозен недостиг на предпазни колани, въздушни възглавници и ABS блокове.

Слуховете за възможно „пенсиониране“ на Niva Legend с каросерия с пет врати се появиха в началото на 2021 г. Тогава беше съобщено, че този SUV не се радва на сериозно търсена и продажбите му изостават сериозно от тези на версията с 5 врати. Така той стана и по-нерентабилен за производство.

Сега обаче се счита, че заради общата криза в производството на нови автомобили в Русия интересът към подобен автомобил ще се увеличи. Lada Niva Legend с пет врати е в експлоатация от 1996 г., като до 2016 г. се произвеждаше отделно, но след това беше качена на главния конвейер на АвтоВАЗ.


0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    petrov_rp ( преди 1 година )
    Пешко, абе чти като напишеш нещо бе!Виж къде са три и къде са пет вратите, бе!Ай стига си спал, събуди се вече и чети преди да публикуваш.Аман от неграмотни ***!
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Ще "доживее" до 22 век май!
  • #5
    6 rate up comment 28 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Дано! Щото само скъпи паркетници....,псевдо- нещо си!!!????,само скрап с ненужна електроника!!!!! Дано ! Защото Лада Нива Урбан Легенда с 5 врати е всичко!!! За нея важат две легенди! 1.... Аз стигам до там където вълците ги е страх да се=ат !!!! 2.... Съвършенството не търпи промяна!!!!А Лада Нива Урбан Легенда е всичко,включително и луксозен,комфортен и доставящ човешка несравнима радост градски джип!
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Красимир Славев ( преди 1 година )
    Добър автомобил,дано ги обработват против ръжда.
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Чакаме завръщането и на Самарата.Това е Ладата.Върти,върти и все назад я тегли.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    след няколко години като я поделят ще е с китайско японско качество
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Добър бюджетен автомобил за офроуд. Ако можеха и да го направят с японско качество щеше да е супер.