IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо гледането на телефона със 186 км/ч не е добра идея?

Млада шофьорка като по чудо се размина с трагедия (ВИДЕО)

В една от социалните мрежи се появи любопитно видео, в което се вижда как младо момиче кара колата по път със слаб трафик, където нищо не предвещава сериозни проблеми. Те обаче започват в момента, в който шофьорката решава да погледне смартфона си.



Премествайки очи към пътя, момичето изпада в шок – само секунди по-късно и нейната кола ще се блъсне в автомобила отпред. В този момент скоростта е 186 км/ч. Шофьорката започва рязко да върти волана и автомобилът поднася, след което е изхвърлен от пътя.

Като по чудо, случката се разминава без пострадали – както хора, така и превозни средства. Ясно обаче се вижда как при рязката маневра цветът на лицето на момичето зад волана се променя.

А случилото се е поредното доказателство, че използването на смартфон при шофиране, особено с по-висока скорост, е опасно и може да доведе до сериозен инцидент. В случая това не стана, тъй като наоколо няма други преводни средства, а и край пътя има равно поле, в което излиза автомобилът.


0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Че не трябва да си зяпаш в телефона при шофиране е ясно, че каране със 180км.ч. е рисково също, но като видях скороста с която приближи автомобила пред нея, той със сигурност се движеше със скорост под 100км.ч., какво се е наврял в бързата лента, когато кара бавно, при положение че съседните две платна са празни. Тука става въпрост от съвкупност от неадекватни шофьори, нещо което май е доста често срещано в САЩ.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Предположение ( преди 1 година )
    А може би и самото шофиране при 186 км/ч не е добра идея!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ш'Менти тинти ( преди 1 година )
    Сега разбра ли защо ти казвам, че автопилота понякога помага, ако го ползваш по предназначение? Кажи ако имаше автопилот или поне адаптивен круиз контрол, автомобилът щеше да намали сам с 99,9% вероятност. Разбира се винаги има 0,1% шанс да не реагира и затова човек трябва да си гледа пътя дори да е на автопилот.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Който иска де си гледа телефона може да се вози във влака, автобуса, самолета както си поиска, но да шофира е доста нагло с телефона и застрашава не само вашата безопасност и пак ще стигнете до автобуса рано или късно, въпрос на време е само.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Изцяло съм съгласен и то не само при 180 и при 90 да си го гледаш ти отвлича вниманието... ама ми обяснете каква е разликата дали гледаш телефона или опитваш да си настроиш температурата или пуснеш радио в някоя от тия новите шитни с "телевизорите" вътре дето имат по 3 екрана вече и грам копче - как подявола ръчкането в "инфотейнмънта" е по-безопасно и що то е разрешено?!!!
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Шофирането не е за плиткоумни повярвали в рейсинг възможностите си индивиди.