IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор обвини своето BMW, че само е вдигнало 180 км/ч

Всъдеходът започнал да ускорява неправомерно при ограничение 50 км/ч

Изглежда, че Tesla не е единствената марка, чиито коли сами излизат от контрол и правят сериозни поразии по пътищата. Поне така излиза от разказа на 71-годишен британски шофьор, който твърди, че неговото BMW X5 само е ускорило скоростта си до 177 км/ч в район, където ограничението е 48 км/ч.


BMW X5


„Колата излетя като попарена котка. Тя започна сама да ускорява много бързо и аз се чувствах като пътник, но трябваше да се намеся, преди да е станало много опасно“, разказва прек The Times пенсионерът Стюарт Грийнграс, като уточнява, че в този момент автомобилът е бил с включен круиз-контрол.

Освен това, SUV-автомобилът е бил с активирана функция Speed Limit Assist, която използва GPS данни, както и камери, за да знае ограничението на скоростта за пътния участък, на който се движи превозното средство. Как е била заблудената системата, че ограничението на скоростта е 110 мили в час, може само да се гадае, но именно това се е случило, поне според показанията на шофьора.


BMW X5


Самият той допълва, че това не е единственият подобен инцидент с автомобила му. Нещо подобно е станало и докато той е бил управляван от съпругата на Стюарт Грийнграс. Това е накарало семейството да се обърне към местния дилър на BMW, от който е купена колата.

Служител на BMW е подкарал автомобила в опин да възпроизведе инцидент със същите опасни резултати. Дали се е случило, не се съобщава, но от компанията излязоха с официално изявление, в което се казва, че „ако водачът избере да активира функцията „автоматично регулиране на скоростта“, това си остава негова отговорност и той носи всички последствия от случилото се“.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тррр ( преди 1 година )
    Ни едното е кола, нито другото
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Абе ( преди 1 година )
    Те БМВ-тата стават особено бързи и яростни от само себе си, особено когато вътре седне *** сънародник...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Както автопилота на тесла така и круиз контрола се деактивират с елементарно рязко натискане на спирачката. А спирачката при Тесла е механична и ако няма повреди в спирачната система, автомобила ще спре при всички ситуации. Също така спирачката отменя и действието на газта, дори да си ги натиснал заедно със спирачката докрай. Единственият случай който е реалистичен беше онзи, в който шофьора каза, че преди това е установил че спирачките не работят, но въпреки това е шофирал автомобила.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сещайки се за автопилота на тесла смятам ,че това може да се окаже сериозен проблем. Освен ако не е единичен случай и проблема е в задкормилното устройство.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тя и баба ми все нищо не е направила и все компютърът сам е направил нещо...