IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Lamborghini Urus Performante се нуждае от режим Rally?

Един от инженерите на марката разкрива възможностите на кросоувъра (ВИДЕО)

Компанията Lamborghini публикува видео, демонстриращо възможностите на режима Rally в суперкросоувъра Urus Performante. Герои на видеото са един от водещите инженери на проекта Urus - Марио Фазането, и блогърът Пол Уолъс.


Lamborghini Urus Performante


Топ-версията на Lamborghini Urus - Performante, в допълнение към основните режими на движение Strada, Sport и Corsa, получи и специален профил Rally, който оптимизира настройките на шасито за черни пътища. В комбинация с по-твърди стоманени пружини и специални калибрирания, този режим коренно променя характера на кросоувъра.

Фазането посочва, че в режим Rally електрониката позволява повече приплъзвания, но в същото време осигурява оптимално сцепление за бързо и най-вече безопасно завиване. Точно това е и било целта на инженерите на италианския производител при разработката на най-мощната версия на суперкросоувъра.



Известно е, че Urus Performante се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 мотор с мощност 666 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Той е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 306 км/ч.

В допълнение, версията Performante има разширена следа и намален пътен просвет, плюс преконфигурирано кормилно управление и специални устройства на задните колела, които подобряват задвижването и стабилността.


0 от 500