IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как изглежда купето на бъдещето според Chrysler

Интериорът включва огромен екран, а системата ще „разговаря“ с пътниците (ВИДЕО)

Интериорът на бъдещето на Chrysler бе показан на Consumer Electronics Show (CES) 2023 в Лас Вегас и визуално най-впечатляващото е 37,2-инчови (94,4 см) екрани върху две големи стъклени секции, които обхващат цялото арматурно табло. Chrysler ще бъде първата марка, която ще представи новата технология на групата Stellantis в Северна Америка.

 

Интериорът на бъдещето на Chrysler-3

 

Кокпитът интегрира трите технологични платформи STLA Smart Cockpit, STLA Brain и STLA AutoDrive. По-специално - електронната архитектура на Brain е потопена в информационно-развлекателната система Smart Cockpit, която е вмъкната в арматурното табло с големия екран.

Концептуалната кабина представя интериора на моделите на утрешния ден, като марката се готви да продава само електрически автомобили от 2028 г., а през 2025 г. ще представи серийната версия на кросоувъра EV Airflow.

 

Интериорът на бъдещето на Chrysler-1

 

Шофьорът и пътникът (представените интериори имат само две седалки, но приложението е възможно и за други, по-големи модели) имат достъп до различни опции интуитивно. Използвайки усъвършенствана AI технология (изкуствен интелект) Chrysler твърди, че информационно-развлекателната система ще научи предпочитанията на собственика с течение на времето. А актуализациите по въздуха ще позволят на производителя да актуализира софтуера, съдържащ се в STLA Brain, за да го поддържа актуален и вълнуващ.

Купето на Chrysler поставя фокус върху практичността и гостоприемството. Системата ще „разговаря“ с хората чрез виртуалния персонален асистент и може да дава съвети относно ангажиментите, поставени в календара, да предоставя насоки за навигация и други полезни съвети, да препоръча места за паркиране и зареждане, достъп до сайтове за електронна търговия и др.



Още по-важна е поддръжката с ниво 3 на автономно шофиране, предоставено от STLA AutoDrive, което позволява на водача да свали ръцете си от волана и да погледне настрани за по-дълго време при някои пътувания и ситуации.

По отношение на дизайна, интериорът е вдъхновен от концепцията Airflow, показана на CES 2022, и е направен с акцент към екологичната устойчивост. На борда няма хром и тъканите са получени от рециклиран материал, като пластмасови отпадъци, събрани в океаните.

 

Интериорът на бъдещето на Chrysler

 

Докато шофирате автоматизирано можете да провеждате видеоконферетни разговори, както и да получавате съвети къде да обядвате или вечеряте. И накрая, режимите Chill, Zen и Fun създават игриво изживяване чрез упражнения за медитация и караоке. И още нещо - в екрана „Synthesis Music Experience“ можете да композирате своя собствена музика.

Колко от тези характеристики, представени на CES 2023, ще се озоват в производствения Chrysler? Трудно е да се каже, но първата среща за новата ера на марката е определена за 2025 г. с пускането на пазара на Airflow.

 

 

0 от 500