IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ще е най-скъпата и най-луксозна Toyota

Новият модел е сочен за конкурент на Bentley Bentayga и Mercedes-Maybach GLS

Toyota вече е в напреднал стадий по разработката на нов флагман в своята SUV гама, който по всяка вероятност ще се нарича Century. Новият луксозен всъдеход ще се появи на бял свят през 2023 година и ще се превърне в най-скъпия и най-луксозния модел на марката. Това става известно от сайта BestCarWeb.


Toyota


Плановете на японския автомобилен гигант са наполеоновски: новият модел трябва да стане по-достъпен конкурент на Bentley Bentayga и Mercedes-Maybach GLS. Приблизителната цена на автомобила на японския пазар ще бъде 10-15 милиона йени (75 000-112 000 долара), а в останалите страни моделът ще бъде значително по-скъп.

Toyota Century 2023 SUV ще заеме ниша между Toyota Land Cruiser 300 и Sequoia по отношение на размерите. Той ще бъде с размери 5 200 мм дължина, 1950 мм широчина и 1750 мм височина. Междуосието на луксозното возило ще е  3000 мм.


Toyota


Строгият външен вид ще бъде направен в духа на седана Toyota Century. На изображенията колата има подобни квадратни фарове и хромирана радиаторна решетка. Въпреки значителните си размери, в салона на колата ще има само два реда седалки. Очаква се да се предлагат 4- и 5-местни версии.

Новата всъдеходна разработка Toyota Century ще бъде хибридна, също като леката кола. Той трябва да бъде оборудван с хибриден силов тракт, заимстван от седана Lexus LS. Става дума за 3.5-литров битурбо бензинов V6 двигател, работещ в комбинация с електрически мотор. Системната мощност на двата агрегата е 360 к.с.


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Красавец само за задния панел не бих казал че топ изпълнение даже е нещо плашешто грозно но всеки си има фкус за себеси
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Bai hui ( преди 1 година )
    Не съм съгласен имал съм коли и модели от всякаква марка само Toyota един път не се е развалила а за окачването нямам думи единственият - е че горят малко повече
  • #16
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до 7 ( преди 1 година )
    Вярно ли прези 1999 г. Тойотка е била върха на производството? Да сложиш 1 см дебел чyгун без никаква защита от корозия и да очакваш, че собствениците ще си го шлайфат през година с ракетата и ще го мажат с преобразувател на ръжда не е връх, а изостаналост, безхаберие и безидейност.
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Кулинан ( преди 1 година )
    Това е японският Ролс Ройс Кулинин.
  • #14
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анализатор ( преди 1 година )
    Голяма катафалка язък за toyota от преди 15 години toyota не е toyota това е един пластмасов автомобил чуплив и ненадежден
  • #13
    15 rate up comment 1 rate down comment
    ONE ( преди 1 година )
    Позачетох се из коментарите на разни "ретро" фенове на коли от края на минлия век.Масово народа иска евтин и здрав автомобил (по възможност от стомана) само че не му стига акъла с какво тегло ще бъде този автомобил и какъв разход ще има. Да не говорим, че заради евро-нормите трябва са се задвижват от четирицилиндрови турбодвигатели (в най-добрият случай шестцилиндрови) които след 100.000 километра са на финала на възможностите си.Автомобилите от края на 90-те си остават там като технологии.
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всички производители произведат калпави коли. Самия факт че за толкова години нито една фирма не се престраши да направи масов автомобил от неръждаема стомана е много показателен.
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно думата чуrун e изключително нецензурна.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Ами за Европа няма много алтернативи. Те всичките долу горе са на едно ниво.
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    И коя е алтернативата на Хайлукса а да Наварята пак японски