IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Camry остава без V6

Седанът ще получи 4-цилиндров турбомотор

Новото поколение на Toyota Camry ще дебютира през втората половина на следващата година, като ще получи революционния промени както във външния вид, така и в интериора, но гамата двигатели ще повтаря почти изцяло обновения Highlander.


Toyota Camry


Основната иновация е, че двигателят V6 3.5 ще бъде заменен 2.4 с турбо и 4 цилиндъра, поставян на Lexus NX. Освен това, новото поколение на Camry ще се предлага и с хибридна задвижваща система, в чиято основа ще бъде 2,5-литров атмосферен мотор. В гамата вероятно ще има plug-in версия, оборудвана с хибридна система, подобна на използваната в Toyota RAV4 PHEV.

Интериорът също го чака своеобразна революция. Това означава, че както архитектурата, така и съдържанието му ще се променят. Например, Camry ще бъде оборудван с мултимедия от най-ново поколение с увеличен дисплей, поддръжка на комуникационни протоколи и актуализации по въздуха. Все още не е известно дали седанът ще има електрическа версия, като Hilux.


Toyota Camry


В основата на модела ще бъде платформата TNGA-K, благодарение на която седанът ще може да бъде променен сериозно технически. Тя позволява използването на хибридна трансмисия, която трябва да направи следващото поколение на Camry още по-привлекателно за клиентите на марката.


0 от 500