fallback

Шофьор кара 5 часа със 100 км/ч заради блокирал круиз-контрол

Инцидентът е в Китай, а автомобилът изминал 500 км, докато свърши горивото

Втори случай за един месец с блокирал круиз-контрол на автомобил в Китай възкреси спомена за филма „Скорост“, в който пътнически автобус трябваше да се движи с определена скорост, за да не избухне заложената в него бомба.

 

 

Историята, която разказва Autohomе, е следната. Шофьор на име Луо взел от роднина Haval H6, за да пътува от Чанша до Ичун в провинция Хунан. При приближаването на град Джужоу обаче круиз контролът внезапно се повредил и не можел да бъде изключен. На всичкото отгоре и спирачките отказали.

Скоростта на колата била 100 км/ч и шофьорът се обадил в полицията да съобщи за спешния случай. Веднага бил изпратен полицейски ескорт на „заложника“ в колата, който извел автомобила на магистралата Пекин-Хонконг-Макао. В същото време полицията се свързала със сервизния център на Haval, но инженерите не успели да помогнат.

 

 

Така останал единствения вариант водачът да шофира докато не свърши горивото, за което му били нужни 500 км. Когато колата най-накрая спряла, мъжът излязъл и избухнал в сълзи от щастие. Кросоувърът Haval H6 е един от най-популярните модели на марката в Китай, а сега компанията проучва защо се е стигнало до инцидента.

Предишният случай в страната беше от началото на ноември. Тогава шофьор беше принуден по същата причина – блокирал круиз-контрол, в продължение на два часа да се движи със скорост 126 км/ч по магистрала. Нямаше информация за марката и модела на колата, но и тогава щастливата развръзка бе подсигурена с помощта на полицаи. Те ескортират колата до стръмен участък от магистралата, където с помощта на автомобилен инженер, даващ инструкции по мобилен телефон, превозното средство е спряно.

 

 

fallback
  • #4
    До #2 ( преди 1 година )
    Що си мислиш, че автомобила трябва да е обикновен за да го изключиш по време на движение? Хавала някакъв извънземен ли е?
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Ех що не е Тесла , досега да бяха поне двайсе коментара :) .
  • #2
    Ок ( преди 1 година )
    Ето за това човека трябва да разчита на по обикновен автомобил. В такава ситуация, просто връткаш ключа и го гасиш. Тепърва ще има много проблеми с тези лаптопи на колела. И стане ли беля... Автопилота и компютъра е виновен. Ходи ги съди....
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    ;) Заради това електричките са с по-малък пробег ;) ха-ха-ха.
fallback
Последни