fallback

Шофьор кара 5 часа със 100 км/ч заради блокирал круиз-контрол

Инцидентът е в Китай, а автомобилът изминал 500 км, докато свърши горивото

Втори случай за един месец с блокирал круиз-контрол на автомобил в Китай възкреси спомена за филма „Скорост“, в който пътнически автобус трябваше да се движи с определена скорост, за да не избухне заложената в него бомба.

 

 

Историята, която разказва Autohomе, е следната. Шофьор на име Луо взел от роднина Haval H6, за да пътува от Чанша до Ичун в провинция Хунан. При приближаването на град Джужоу обаче круиз контролът внезапно се повредил и не можел да бъде изключен. На всичкото отгоре и спирачките отказали.

Скоростта на колата била 100 км/ч и шофьорът се обадил в полицията да съобщи за спешния случай. Веднага бил изпратен полицейски ескорт на „заложника“ в колата, който извел автомобила на магистралата Пекин-Хонконг-Макао. В същото време полицията се свързала със сервизния център на Haval, но инженерите не успели да помогнат.

 

 

Така останал единствения вариант водачът да шофира докато не свърши горивото, за което му били нужни 500 км. Когато колата най-накрая спряла, мъжът излязъл и избухнал в сълзи от щастие. Кросоувърът Haval H6 е един от най-популярните модели на марката в Китай, а сега компанията проучва защо се е стигнало до инцидента.

Предишният случай в страната беше от началото на ноември. Тогава шофьор беше принуден по същата причина – блокирал круиз-контрол, в продължение на два часа да се движи със скорост 126 км/ч по магистрала. Нямаше информация за марката и модела на колата, но и тогава щастливата развръзка бе подсигурена с помощта на полицаи. Те ескортират колата до стръмен участък от магистралата, където с помощта на автомобилен инженер, даващ инструкции по мобилен телефон, превозното средство е спряно.

 

 

fallback
  • #14
    Бумеранг ( преди 1 година )
    Божеееее...това да си редактор с ограничени възможности под скална е зле!!! Добре: Натъпкваш чаршаф в ауспуха, за да я задавиш с изгорелите газове!!!
  • #13
    Бумеранг ( преди 1 година )
    Защо сте ми цензурирали думата "***"?
  • #12
    Бумеранг ( преди 1 година )
    Да не дава Господ! И какъв е изводът?Карай кола с ръчка и съединител! Натискаш, изключваш, гасиш......ако не ще....лашкаш един голям *** в ауспуха и сама ще изгасне!
  • #11
    Алито от София ( преди 1 година )
    Ко ревете бе жълтури, у България всички коли са постоянно блокирал круиз контрол, особено кога си на няколко ракии и някоя друга линия, аре бегите
  • #10
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Тия трябва да ги продават само на Арабския полуостров. Излизаш в пясъка и спираш....Няма проблем.
  • #9
    до # 3 ( преди 1 година )
    Не всеки автомобил може да се изгаси по време на движение
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    И нема ръчна спирачка, и не може да я угаси от ключа?!? .... да бе, да!!
  • #7
    До 3 ( преди 1 година )
    Ако неше тесла, щеше да има и между двама и десет убити!!!!
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Добре че е в китай. В българия няма къде да караш пет часа със 100 км в час без да се наложи да намалиш.
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    на толкова китайци , напълно възможно . В България хора не останаха и всеки ден успяват да направят десетки катастрофи .
fallback
Последни