IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайско копие на Peugeot 508 струва 15 700 евро

Моделът на Changan не се продава в Европа, но вероятно бил имал успех

Без съмнение, един от най-атрактивните седани на европейските пазари е Peugeot 508, което се предлага и във версия SW. Затова и не е изненада, че китайски производител се е подал на изкушението да копира това превозно средство.


Changan Uni-V


Changan Uni-V има задна част, много подобна на тази на френския модел и включва няколко компонента с ясен спортен оттенък - като двойния изпускателен отвор, големите лети джанти и, разбира се, светлинна лента, преминаваща през широчината на автомобила.

В същото време обаче предната част е собствената разработка на дизайнерите на Changan. Тя подчертава огромната решетка с хоризонтални и диагонални линии, както и тесните фарове и доста впечатляваща броня.


Changan Uni-V


Страничният изглед също привлича вниманието, като придава форма на купе на модела. В допълнение, дръжките на вратите са изравнени с тялото и малките прозорци с черна рамка се присъединяват към други интересни компоненти.

В салона Changan Uni-V предлага собствена интерпретация на позицията на шофиране, на която залага Peugeot i-Cockpit. Както при моделите на френския производител, тук също има малък сплескан волан отгоре и отдолу. Централната конзола е повдигната по такъв начин, че се генерира долен етаж за съхранение на предмети. По същия начин централният екран е ориентиран към водача.


Changan Uni-V


Под капака на Uni-V няма двигател PureTech или BlueHDi. Вместо това е поставен 1,5-литров бензинов турбомотор, който доставя 188 к.с. и 300 Нм. Той е съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Началната цена на Changan Uni-V на вътрешния пазар е 109 000 юана, което прави около 15 700 евро. И това вероятно би било добра сделка, ако автомобилът се появи на пазарите в Европа.


Още снимки на китайския модел - вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До#4 ( преди 1 година )
    "Основната причина е лесна:има ценово предимство, когато става дума за вносни мита. Съгласно настоящите правила за внос и споразумението за свободна търговия между АСЕАН и КНР, превозно средство може да бъде внесено от Китай само с 5% вносно мито, ако общият работен обем на цилиндъра на двигателя е 1500cc или по-малко".
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всички китайски таратайки идват с 1.5 Турбо-бензин. GreatWall, Haval, DongFeng, Changan. Имам чуството че държавата има един завод, в който произвежда този двигател и всички го ползват
  • #3
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Със сигурност е по-добре от Пижо, тва стана по-скъпо от Мерцедес моля няма нужда, колко продадени има от него 5-6?
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Доста добра, колко е качествена под боята е друг въпрос.
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пешо, ти новото 508 виждал ли си?! Това външно няма никаква връзка с 508. За отвътре, също е леко спорно. Имат доприни точки, но чак копие..е твърде силно казано. По скоро има нещо от Киа или Хюндай..