IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дървеници превзеха автомобилен завод

Ръководството на Rivian не може да се справи с проблема

Работници в завода на Rivian в Нормал (Илинойс), се натъкнаха на неочакван проблем. В седалките на мотокарите, които са важна част от производствения процес, са се заселили дървеници. Първите оплаквания са получени още в средата на ноември, но компанията все още не може да намери разрешение на проблема.


Rivian


До момента за моделите на Rivian са направени повече от 114 000 поръчки в САЩ и Канада, но от януари до септември 2022 г. само малко над 14 000 автомобила са слезли от поточната линия. Сега към трудностите в производството се прибави и нов проблем - дървеници.

На 25 ноември един от служителите на предприятието се оплака в Reddit, че буболечките хапят работниците в завода от поне седмица и компанията не бърза да предприеме сериозни мерки. На водачите на мотокари се предлага просто да поставят торба за боклук върху седалката, така че буболечките да не могат да хапят.


Rivian


Много от работниците са възмутени от този подход и се страхуват, че може да пренесат насекомите у дома. Те твърдят, че ръководството на Rivian отказа да поеме разходите за дезинфекция на завода, което ще разреши проблема.

Междувременно старши мениджърът по комуникациите на завода - Зак Дитмайер, каза пред The Pentagraph, че компанията не пренебрегва никакви съобщения за дървеници в завода, предприема действия и вече е наела изпълнител за борба с буболечките. Заразената зона е оградена и поставена под карантина. В момента компанията обработва други мотокари и трактори, както и транспортни совалки, и планира да почисти цялото складово пространство в завода до края на декември.


0 от 500