fallback

Наследникът на Lexus LFA ще получи имитация на механични скорости

Серийният спортен модел ще издава звук като мощен бензинов двигател

Точно преди една година - през декември 2021 г., Lexus за първи път показа концептуален суперавтомобил, който трябва да се превърне в наследник на емблематичния LFA. Той беше наречен Electrified Sport, като от японската компанията разкриха съвсем малко подробности.

Все пак беше обявено, че суперколата ще бъде с електрическо задвижване, като ще изминава над 700 км с едно зареждане и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди. Сега от Lexus разкриват детайли за серийния вариант, който ще получи имитация на механична скоростна кутия.

Бъдещият сериен електромобил ще се предлага във версия със скоростен лост и педал на съединителя, които няма да бъдат свързани с електрическия задвижващ агрегат, тоест имитацията на ръчната смята на предавките ще бъде софтуерна. Тази система в момента се тества на електрическия UX 300e, като се очаква да бъде завършена съвсем скоро.

Инженерите на Lexus искат да накарат суперколата да се справя и да се чувства като спортен автомобил с двигател с вътрешно горене. Тя не само ще получи имитация на механична трансмисия, но и ще възпроизвежда рева на мощен бензинов двигател.

Серийният Electrified Sport ще се базира на нова платформа, като каросерията му ще е от въглеродни влакна. Мощността от над 700 к.с. ще се осигурява от няколко електромотора, за които засега липсват подробности.

Още снимки на концептуалната суперкола на Lexus - вижте в галерията:

Японците не се притесняват да обявят нови модел за „наследник на Lexus LFA”. Компанията вече регистрира името LFR, което се очаква да бъде дадено на новия модел. А той ще се появи на пазара през 2025 или 2026 г.

fallback
  • #1
    Лоша идея! ( преди 1 година )
    Никой не харесва имитациите и фалшификатите. Щом ще бъде електрическа кола нека върху това да бъде акцента. Както правят Римак например. Тъпо е да правиш високотехнологична електрическа кола и после да се опитваш да я направиш да се усеща като стар автомобил с двг. Пълна тъпотия е това. Малко ми напомня на онези нещастници които си купуват евтина кола и се опитват да я преобразят на нещо по скъпо. Само че тук е обратното. Високо технологична кола искат да я върнат в 20 век.
fallback
Последни