IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Lancia Ypsilon става кросоувър с радикален дизайн

Италианската марка ще използва базата на Jeep Avenger и Peugeot 2008

Възраждането на марката Lancia ще започне с ново поколение на Ypsilon, което ще се появи през 2024 г. Той ще проправи пътя за новия език на дизайна, авангардни технологии и дългоочаквано рестартиране на марката, насочено към премиум-сегмента, съобщава Motor1.


Lancia Ypsilon


Италианският производител организира „Ден на дизайна“, за да представи някои от бъдещите си планове, като на него бяха показани и различни детайли на новите автомобили. Благодарение на тях бяха направени и ексклузивни изображения, които показват как може да изглежда Ypsilon.

По-рано се предполагаше, че Ypsilon ще напусне супермини сегмента и ще се превърне в малък кросоувър. Най-вероятно изграденият върху платформата CMP/e-CMP, използвана от Peugeot и Jeep Avenger от 2008 г., моделът ще порасне значително до дължина - до 4,1-4,2 метра.

Върху Ypsilon ще дебютира и новото лого на Lancia, както и Y-образните светлини отпред. Това са два дизайнерски елемента, които бяха видя ни за първи път на концепцията Pu+Ra Zero, представена на „Деня на дизайна“.

По предварителна информация, интериорът ще бъде вдъхновен от класическата Lancia. Арматурното табло ще напомня кръглите дизайнерски елементи на Beta Trevi, с модерна интерпретация, базирана на екраните и физическите контроли за информационно-развлекателната система и режимите на шофиране.

Същият подход към пълна промяна на технологията се очаква и под капака. Предполага се, че ще се предлагат както версии с вътрешно горене, така и изцяло електрически. Вече е ясно, че Stellantis иска да позиционира марката в същата група Alfa Romeo и DS, което означава висококачествени материали, първокласни характеристики и цена над съответните им „сестрински“ модели на Peugeot и Jeep.

Ръководството на Lancia има амбициозен план да пуска нов модел на всеки две години, започвайки от 2024 г. Марката планира да предлага само електрически превозни средства от 2028 г., което означава, че Ypsilon може да бъде едно от последните превозни средства с двигател с вътрешно горене.


0 от 500