IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Все повече шофьори на Tesla се оплакват от агресия на пътя

Ненавист към електромобилите и омраза към Илон Мъск са в основата на атаките

Все повече шофьори на Tesla се оплакват от агресивни действия спрямо тях на пътищата в САЩ. Това съобщава британския вестник The Guardian, пред който собственици на електромобили на марката разкриват на какво са подложени, докато шофират.


Tesla


Пол Албъртсън от Бийвъртън (Орегон) разказва, че все повече шофьори на автомобили с ДВГ го засичат умишлено, крещят и умишлено форсират големите си дизелови пикапи, докато се движат пред него, за да го покрият с черен дим. И това става, само докато кара своята Tesla. Когато е зад волана на другата си кола - Chevrolet Traverse, такива проблеми няма.

За същото съобщават Лори Кенеди и Тереза Рамсдейл от Пенсилвания. Втората притежава две коли на Tesla и разрива, че е имал някои доста страшни преживявания на пътя. „Хората непрекъснато ме засичат, при това на магистрала, където скоростта е по-висока. Опитват се да ме избутат и ми показват среден пръст“, разкрива тя.

Дори в Калифорния, където Tesla са много разпространени, собственици на електромобили на марка често изпитват на гърба си яростта на другите шофьори. Подобни случки вече се превръщат в тенденция, съобщава и Axios Des Moines, който се свърза с членовете на Клуба на собствениците на Tesla в Айова в социалните медии. Публикацията получи много отговори, които предполагат, че шофьорите на Tesla определено усещат лошото отношение от страна на колегите си на пътя.


Tesla


Сузи Стюарт от Де Мойн сподели, че по време на шофиране със сина й миналия месец друг шофьор е направил неприлични жестове, докато са минавали. След това другият шофьор блъска тяхната Tesla без да е провокиран по никакъв начин. Стюарт признава, че се страхува за безопасността на сина си тинейджър, защото той също кара Tesla, тъй като това е една от най-сигурни коли на пътя.

Говорителят на Асоциацията за електрически превозни средства и собственик на Tesla - Марк Гелър коментира, че настроенията срещу Tesla се променят и част от това вероятно се дължи на политическите наклонности на изпълнителния директор на компанията Илон Мъск. Гелър отбеляза, че докато гневът срещу електромобилите по пътищата традиционно идва от крайнодесните консерватори, а неотдавнашната подкрепа на Мъск за десните политици може да предизвика някои резки реакции и от крайната левица.

„Има ирония в това, че колите на Tesla отдавна са магнит за омраза по различни причини. Те бяха обект на ярост по пътищата, защото представляваха чистата околната среда и бяха възприемани като автомобилно въплъщение на тази културна война. Но сега някои хора от лявото пространство реагират, защото Илон Мъск предприе този сериозен завой към политическото дясно“, каза Гелър.

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Повечето шофьори на Тесла карат като ***. Няма как да няма агресия при положение, че засичаш или изпреварваш неправилно в кола, която на теория ограничава такива дейности
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Ами защото заради такива заешки душички които купуват най опасните за здравето на хората и околната среда ел коли,такива заблудени престъпници които косвено помагат на сектата завладяла света,сектата налагаща силово ел коли за пране на пари и печалба както ковид,сектата която измислили зелена сделка,съсипа съдби и икономики,предизвика войната,заради такива послушковци- обратеняци ще страдаме до" откат"!!!! Както каза Влади въргала:- надеждата за световно спасение е в Тръмп!
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Ауу колко трогателно ( преди 1 година )
    направо се разчуствах! На Тереза, моля ви се, й показали среден пръст! Шок и Ужас!!... Аа бе, що ни занимавате с глупостите на некви краварки?!
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Sas ( преди 1 година )
    Не разбирам тази злоба, която се вижда и от коментарите в този сайт. Все си кара какво си иска (и може да си позволи) заради каквато причина си има. Карам ел кола в града, не защото е екологична, а защото е много по-приятно и динамично. Карам дизелова кола извън града, защото искам да съм по-гъвкав. Защо ми е да злобея срещу други, защото са решили нещо друго за себе си?
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Може ли без американски бълвочи? Те не знаят в кой щат живеят, тръгнали да се оплакват от разни дизеляци! Кой ги брои за слива?
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Уефски ( преди 1 година )
    Не е лесно да си ЕкоТалибан
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    ceляндyрщината е навсякъде
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    обществото и социума не търпят различните
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесла се използва предимно от ***,от там идва отношението към тях.
  • #6
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Дон Чо ( преди 1 година )
    Американците са побърканяци, за тях е особено важно да притежават оръжие, мощен пикап, и да се тъпчат с бекон. Това са им житейските ценности... Докато ние в Европа бракуваме мпс-та които са в движение, само защото изпускат вредни емисии над нормите - в Америка парадират с тръковете си които бълват тонове сажди. Сбърканяци, сър.