IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато теглиш кола, оставена на първа скорост?

Собственик на Fiat 500 унищожи двигателя и трансмисията (ВИДЕО)

Собственикът на Fiat 500, произведен през 2018 г., научи по трудни начин какво се случва, когато забравите да изключите скоростта на колата си, докато я теглите с друго превозно средство. Снимки и видеоклипове на забележителните механични повреди, причинени от това действие, се появиха в интернет.


Fiat 500 щети


Според видео от канала Just Rolled In в YouTube, собственикът е докарал колата в сервиз, защото не е искала да запали, след като е била теглена на буксир. Резултатът, както може да се види доста ясно, е, че трансмисията буквално е избухнала, а двигателят е блокирал.

Говорейки пред The Drive, механикът от сервиза разкрива, че колата е теглена със скорост до 130 км/ч, като е било оставена на първа предавка. Така 1,4-литровият двигател е трябва да се върти с до 15 000 об/мин, което е непосилно за него и води до катастрофално количество щети. Във видеото се вижда как техникът дърпа различни части от корпуса на трансмисията, които са били разпръснати.



От сервиза разкриват, че собствениците на Fiat 500 са били на пътуване до Големия каньон, когато това се е случило. Малкият автомобил е бил в добро състояние (пробег от 70 811 км), преди да бъде закачен за теглене.

Неговите собственици приеха случилото се с чувство за хумор, въпреки че ремонтът ще им струва около 18 000 долара. И тъй като нов Fiat 500 струва по-малко в САЩ, по-добри вариант е колата да бъде бракувана от застрахователя и да отиде за скрап.


0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Моя милост ( преди 1 година )
    Това сигурно е някоя от приказките от хиляда и една нощи на Шехерезада .
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    fool ( преди 1 година )
    Fiat 500 със 130 км/ч в САЩ. Днес не е 1- ви април, нали?
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Влязох в туба само за да му изпляскам един палец надолу. Иначе трябва да си голям клош че да дърпаш кола в 21-ви век. В Испания и най-евтината ГО включва пътна помощ, защото щетите от разни самодейци, често са фатални. Преди 2-3 години едни ги отнесе един тир докато сменяли спукана гума на магистралата.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Цялата статия е крайно съмнителна . При 130км/ч звуците от мотор и скорости ще са брутални , и колкото и да си халипав все ще се усетиш , че нещо не е наред !
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Комбинацията от собственик на ФИАТ и американец е върха.Трябва да си с доста малък умствен багаж, за да си купиш ФИАТ.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Нещо ми намирисва на кьорфишек. Кой може да тегли кола, включена на 1-ва скорост със 130 км./ч. Това е абсурд, басирам се че и с 30 км/ч не можете! Тя ще бъде като котва - гюле.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    Ама че *** тия хамериканци!