IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се дрифтира с 4 милиона евро

Вече са произведени половината Bugatti Chiron Pur Sport (ВИДЕО)

Френската марка Bugatti е готова с половината от заплануваните за производство Chiron Pur Sport и по този повод напомни за себе си, като пусна в социалните мрежи впечатляващи кадри от дрифтиране със суперавтомобил, който струва около 4 милиона евро.

 

Bugatti-Chiron-Pur-Sport-5-1130x636

 

Видеото „Drifting The C“ беше споделено, след като първите 30 от общо 60 Chiron Pur Sport са вече доставени на техните собственици. Скоро ще завърши и производството на гамата Chiron, след като вече са изградени 400 от 500-те бройки преди началото на следващата глава в историята на Bugatti.

Pur Sport беше представен през 2020 г. като вариант на Chiron, фокусиран върху пистата. 8,0-литровият W16 двигател с четири турбокомпресора произвежда 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ момент, както в обикновения Chiron. Теглото на Chiron Pur Sport обаче е намалено с 50 кг, а настройката на шасито и аеродинамиката са променени, притискащата сила е увеличена значително, постигайки спортен характер и оптимална настройка на окачването.

 

Bugatti-Chiron-Pur-Sport-7

 

Пружините са с 65% по-здрави отпред и с 33% по-твърди отзад. Освен това има ориентирана към производителността адаптивна стратегия за контрол на амортисьорите, за да се осигури още по-динамично управление, повишена производителност и повишена пъргавина в завой. Седемстепенната трансмисия с двоен съединител е претърпяла радикална трансформация. Chiron Pur Sport ускорява до 100 км/ч за 2,3 секунди и до 200 км/ч за 5,9 сек.

Суперавтомобилът във видеото е управляван от Свен Бонхорст, водещ разработчик на Bugatti и инженер по шасито, който използва своя опит, за да създаде тази скъпа рисунка „С“. Каскадата е на затворена писта и с рекламна цел, разбира се. А защо с дрифта автомобилът изписва буквата „С“?



Линията „С“ на Bugatti присъства в множество модели, датиращи от 20-те години. Тя е част от външния дизайнерски език на Chiron, който включва голяма „С“ форма от А-колоната и линията на покрива, надолу отстрани и извиваща се напред, за да завърши в основата на арката на предното колело.

Bugatti го нарича C-line и въпреки, че преобладава във всички издания на Chiron, Pur Sport се отличава с това, че е най-пъргавият от тях. И това е друга причина, поради която се използва за дрифтинг.

 

Още снимки на Chiron Pur Sport - вижте в галерията:

 

 

0 от 500