IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново окачване на BMW превръща неравностите в електричество

Генерирането на енергия по този начин може да е важно решение за електромобилите

Бурното развитие на електрическите автомобили и търсенето на енергийна ефективност провокира германската компания BMW да изобрети начин за събиране на енергия от дупки и неравности. Идеята личи от нов патент, открит от CarBuzz в Германското патентно ведомство, който описва нов дизайн на окачването за генериране на електричество от вертикалното движение на колелата на автомобила при неравности по пътя. Изобретението трябва да се появи на един от електрифицираните водещи модели на BMW, така че може да се очаква в бъдещи варианти на BMW i7.

 

1071292

 

В преминаването на индустрията към електрическите превозни средства запазването на енергия става все по-важно. Ето защо съществуват шофиране с един педал и системи за движение по инерция, които регенерират мощност, докато изключват двигателя с вътрешно горене в много хибридизирани настройки. И все пак всички тези системи изискват колата да е в състояние на възстановяване на енергията и никоя не генерира енергия скрито извън определен набор от обстоятелства. Новото решение на BMW се базира на неизползван енергиен източник – окачването.

Традиционно енергията на колелата, докато се търкалят през неравности и при пропадания, се абсорбира от пружинните елементи в окачването и след това тази енергия се разсейва като топлина от амортисьорите. BMW погледна по нов начин на тази енергия и намери вариант да я акумулира, вместо да я губи. Пазарът на резервни части също е зает с идеята, като компании като Gig Performance вече работят по въпроса.

 

1070432

 

Идеята е да има генераторен блок, монтиран на шасито, който вследствие на движението на колелата нагоре и надолу да може да съхранява енергията или в нормалната електрическа батерия на автомобила, или във високоволтовите тягови батерии на EV.

Генераторът използва новата доставка на енергия в своя маховик, за да произведе електричество и да зарежда батерията по този начин. Събирането на енергия от движеща се кола е едно, но използването на ударите на неравен път за зареждане на батериите е друго, допълва CarBuzz. Това е почти като да получите малко електрически заряд безплатно. Но не съвсем, защото това определено няма да е евтин вариант, когато в крайна сметка се появи.

 

 

0 от 500