IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанската полиция се оборудва със снегорини BMW X5

Общо 169 електрифицирани коли попълват автопарка на органите на реда

Испанската полиция масово обновява своя автопарк от служебни автомобили. В тази връзка Общинската полиция на Мадрид потвърди закупуването на партида от 169 електрифицирани модела BMW.


BMW X5 полиция


Приблизително една трета от доставените превозни средства ще бъдат електрически и plug-in хибриди, докато останалите ще бъдат меки хибриди с 48-волтови системи в допълнение към конвенционалните двигатели с вътрешно горене. Идеята е характеристика на новите полицейски автомобили в Испания да бъде тяхната гъвкавост и многофункционалност.

Екземплярите са от моделите BMW i3, BMW 225xe Active Tourer, BMW 220i Active Tourer, BMW 530i и BMW X5 xDrive 30d и ще бъдат доставени на властите съвсем скоро. Първите коли от новата партида даже вече бяха предадени на общинската полиция в Мадрид по време на церемония, на която присъстваха кметът на града Хосе Луис Мартинес-Алмейда, председателят на BMW Group Испания Мануел Тероба и началникът на общинската полиция Пабло Енрике Родригес Перес.


BMW X5 полиция


Партидата включва няколко нови BMW i3, въпреки че тази компактна електрическа кола, която се планира да се използва в центъра на Мадрид, беше спряна от производство през август. Не ясно дали тези автомобили са били построени преди монтажът да е завършен, или цивилни електрически автомобили, които не са намерили купувачи, са били преработени за полицията.

Що се отнася до BMW X5, в допълнение към стандартните за полицията стикери и специални сигнални уредби, кросоувърът е оборудван с мощна лебедка, комплект въжета и куки, както и специално място за монтаж на снегорин. Още нещо любопитно е, че при необходимост колата може да дори да се използва за асфалтиране на пътища при екстремни метеорологични условия.


0 от 500